Skocz do zawartości

Suntour xcr

Seyt

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry

Potrzebuje porady, zlamal sie widelec w rowerze mojej siostry. Glownie uzywala go do jazdy do sklepu, sporadycznie na dluzsza przejazdzke. Znajomy dal jej jakis ale byl w czesciach. Ostatnio cos mnie tknelo ze go zloze bo caly czas brala moj rower. 
Znalazlem filmik i udalo mi sie wszystko dopasowac ale jedna rzecz powoduje ze nie mozna go skrecic z dolnymi lagami. Za bardzo sie na tym nie znam a najblizszy serwis to 40km odemnie. Dodatkowo z lewej strony przy dokrecaniu to ustrojstwo sie kreci i nie mozna docisnac. Prawa sruba w ogole nie lapie bo gwint jest za daleko. Na nowy kasy nie dostaniemy bo slyszymy ze moj dziala i mamy sie dzielic 🥹 W prawej bylo cos od blokady skoku ale nie dziala bo mozna obracac o 360 stopni i wcale sie nie blokuje niezalezne ile razy obroce.
Co moge z nim zrobic zeby to jakos dzialalo?
Tak jak porownywalem filmiki to wszystkie czesci powinny byc ale cos jednak jest nie tak. moze ktos posluzyc rada?

BB795F35-5F88-4CBA-BBE7-BBD1AC136373.jpeg 0F5742E8-93C0-4D5D-86F5-B2FBF39D4602.jpeg

Do sprezyny lozyskowy tez nie moze byc? Mam jeszcze jakis grafitowy. Do lewej pewnie chodzi o jakis silikonowy. Moze jakos ogarne. Ogolnie to sprezyna byla niezle pordzewiala. Przeczyscilem ja ale zeby specjalne smary kupowac to odpada. Ja mam sztywny widelec wiec mi to malo sie przyda. 

Jakos go zlozylem ale musialem uzyc sciskacza zeby to dociagnac i uzylem dluzszej sruby bo oryginalna nie lapala. Skonczylo sie na tym ze nie odbija, ale rower chodzi bez problemu. gosc z ogolicy mial brunoxa do amorow, finalnie nim wypsiukalem lagi.  Raczej dalej tego ruszac nie bede wiec temat do zamkniecia