Frydz Opublikowano 3 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Hej, od jakiegoś czasu mam problem z tymi hamulcem Ultegra 8070. Mianowicie hamulec był już kilka razy przelewany i problem powraca. Początkowo wszytko jest ok, ale po kilku jazdach, zwłaszcza po górkach klamka zaczyna chwytać coraz niżej, aż w końcu dochodzi do momentu gdy nawet po wciśnięciu jej na maxa hamulec praktycznie przestaje hamować. Klamkomanetka odbija normalnie, szybko i do samego końca. Nie zauważyłem żadnych wycieków. Wcześniej miałem z tym hamulcem problemy, pęknięty tłoczek w zacisku, oraz przekręcony gwint w klamkomanetce. Zacisk wymieniłem na nowy 8170, a klamkomanetka przegwintowana i napewno nic tam nie przecieka. Czy ktoś ma może jakiś pomysł co może być przyczyną tego problemu? Odnośnik do komentarza
User56sz Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Ja bym obstawiał tłoczki, skoro już tyle razy odpowitrzałeś to gdzieś łapie powietrze. Spraw najpierw połączenia przewodów, może należy coś dokręcić. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi