kubusq1 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Hej wszystkim, prosił bym o pomoc w doborze części do mojego roweru Chciałbym kupić nowy napęd, Korbę, suport, łańcuch, kasetę, pedały oraz dodatkowo amortyzator. zależy mi żeby wszystkie części były z centrumrowerowego Na wszystko mogę przeznaczyć 1600 zł, da radę ? Rozmiar Koła 26'', Obecne przerzutki 3x9 shimano xt, rower dosyć stary, ale mam sentyment i chce go odświeżyć , Dużo jeżdżę po mieście jak i po lesie. Nie znam się za bardzo na częściach, dlatego proszę o pomoc Amortyzator rowerowy SR SUNTOUR Raidon LO-R Air // SR SUNTOUR Raidon RL-R // ROCK SHOX Recon Silver TK Pedały rowerowe DARTMOOR Stream Mechanizm korbowy Suport rowerowy Łańcuch Kaseta Pomożecie coś dobrać ? Odnośnik do komentarza
vdcmike Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Olej C-R to jeden z najdroższych sklepów w PL do tego skąpy wybór. Pod koło 26" amortyzator? Z takich min. przyzwoitych co jeszcze da się kupić jest Reba 26 (niemniej jednak to bardzo zubożona Reba względem pełnoprawnych pod większe koła). IMHO warto jedynie odświeżyć napęd wymieniając zużyte koronki kasety (ew. całą), łańcuch i zużyte blaty korby. XT 3x9 to były jeszcze solidne komponenty. Szkoda to wyrzucać. Odnośnik do komentarza
kubusq1 Opublikowano 27 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 i do C-R skusiły mnie raty 10x0% Dzięki za odpowiedz Czyli ten Recon SIlver to nie warty 1000 zł za nówkę ? Tego Reba to raczej cieżko dostać nowego jak widze, a jak juz jest to 3 tyś zł a z używany jakoś ciężko mi zaufać sprzedającemu Wiem, że pod większe koła znalazłbym coś lepszego, ale tak lubię ten rower że chce go odświeżyć żeby pojeździł jeszcze kilka lat Możliwe że z wymiana całego napędu trochę przesadziłęm na pewno korba prawa jest do wymiany, nie wiem jak to zrobiłem, ale jest uszkodzona w miejscu przykręcania ( ledwo sie trzyma, chyba mam za mocna noge ) oraz łańcuch, bo jest rozciągnięty. Odnośnik do komentarza
vdcmike Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 (edytowane) Recon silver posiada golenie górne ze stali. Współczynnik tarcia w stosunku do anodowanego alu ma spory i zauważalnie traci taki amor na czułości. Do tego na goleniach górnych pojawiają się b.sssybko płytkie, nie wpływające na pracę rysy od ślizgów i uszczelek. A zaniedbany potrafi zardzewieć wewnątrz. Za rebą 26 patrz njalepiej na niemieckich sklepach jak bike-discount czy bike-components. Możesz zajrzeć teżnna wiggle tam czesto takie odpady są w dobrej cenie. Np. https://www.bike-discount.de/de/rockshox-reba-rl-26-solo-air Jak ktos za jakąkolwiek rebę krzyczy ponad 2,2k to jest jakimś polskim januszem biznesu. Edytowane 28 Września 2022 przez vdcmike Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi