pierotez Opublikowano 25 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Hi Szajbajki! Hample M395, w sumie nieźle dawały radę na mazowieckich singlach i paru zawodach mligi. Hamowały do puki nie przestały hamować 🙂 Nie chcę inwestować w SLXy bo i tak rower prędzej czy później pójdzie w rodzine a do trenowania do tej pory był OK. Zrobiony serwis: Klocki i zaciski umyte i wyczyszczone, klocki wypalone IPA, tarcze wyczyszczone aceton i ipa. (klocki to metaliki bądź pół metaliki). Tłoczki sprawdzone: przód lekko wychodzą i same się chowają 😅, tylne nie chodzą! po kilkukrotnym naciskaniu klamki prawy dalej nic a lewy wyszedł za daleko i tak pozostał nie chcąc się cofnąć 🙄 Wkładam klocki, zakładam koła i na testa. Przód odzyskuje siłę w hamulcach ale po 10 km zaczyna piszczeć jednak nie tak przeraźliwie jak do tej pory. Tył zero nic hamowania i klamka bez oporu idzie do końca! No to co, serwis. Pobliski z wymianą klocków 3 stówki, sprawdzą hak tam i przerzutki czy nie krzywe. OK, jeżeli zepsułem tylny zacisk to co mam teraz kupić aby zrobić to sam?! Setke płynu, zestaw odpowietrzający, może klocki w razie czego, co jeszcze polecicie? Linki mile widziane 🙂🙄 Odnośnik do komentarza
vdcmike Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 W nowym zacisku masz od razu nowe klocki. Możesz kupić najtańszy mr-mt200 i będzie tak samo dobry jak obecny i każdy inny poniżej deore. Odnośnik do komentarza
pierotez Opublikowano 26 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 1) Właśnie miałem zapytać o tą 2-setkę w cenie/poniżej klocków. Mam kupić zacisk a klamki i przewód od starej m395 zostawić? 2) Drugie pytanie może na przyszłość. Kiedyś jedyne słuszne to były slxy m675+, a teraz? Odnośnik do komentarza
pierotez Opublikowano 10 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 OK, postanowiłem serwisować ponieważ w nowym zestawie dadzą mi klocki żywiczne i problem może szybko wrócić Słuchajcie gdzie kupujecie olej shimano? 100ml widzę od 30 Zeta a 1l od 90-100 🙄 Odnośnik do komentarza
User56sz Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Ja kupowałem na aledrogo Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi