Skocz do zawartości

Jaka manetka?d

igorwilk.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Ostatnio na wyścigu z kolegami połamała mi się manetka skoku do amortyzatora Giant Crest 34. Nigdzie nie mogę dostać podobnej i nie wiem czy jeżeli kupię inną, będzie działała poprawnie. 

Proszę o pomoc i z góry dziękuję. 

6 godzin temu, igorwilk. napisał:

Witam, 

Ostatnio na wyścigu z kolegami połamała mi się manetka skoku do amortyzatora Giant Crest 34. Nigdzie nie mogę dostać podobnej i nie wiem czy jeżeli kupię inną, będzie działała poprawnie. 

Proszę o pomoc i z góry dziękuję. 

Jest problem z zamiennikiem bo przerabiałem ten temat. Wszystkie, które znalazłem np. na Ali mają uciąg linki ok 1cm a w Crest'ie z tego co zmierzyłem jest ok. 2cm.

Ja swoją skleiłem ale jeszcze nie była testowana czy trzyma, bo był problem z linką - orginalna, która mi na się rozplotła na końcówce jest cieńsza niż linka przerzutki i taka zwykła od przerzutki nie chciała mi działać a takiej cieńszej nie umiem znaleźć. Znaczy są oryginalne Gianta ale jako cały zestaw: manetka, linka i to pokrętło montowane na goleni i kosztowało to jakiś czas temu koło 170zł.

7 minut temu, Maksiu79 napisał:

Jest problem z zamiennikiem bo przerabiałem ten temat. Wszystkie, które znalazłem np. na Ali mają uciąg linki ok 1cm a w Crest'ie z tego co zmierzyłem jest ok. 2cm.

Ja swoją skleiłem ale jeszcze nie była testowana czy trzyma, bo był problem z linką - orginalna, która mi na się rozplotła na końcówce jest cieńsza niż linka przerzutki i taka zwykła od przerzutki nie chciała mi działać a takiej cieńszej nie umiem znaleźć. Znaczy są oryginalne Gianta ale jako cały zestaw: manetka, linka i to pokrętło montowane na goleni i kosztowało to jakiś czas temu koło 170zł.

Fakt, jest taki zestaw na internecie, ale niestety jest niedostępny. Czyli jeżeli nie ogarnę czegoś oryginalnego to inne mogą nie działać, nawet jeżeli będzie miała uciąg linki 2cm?

2 godziny temu, igorwilk. napisał:

Czyli jeżeli nie ogarnę czegoś oryginalnego to inne mogą nie działać, nawet jeżeli będzie miała uciąg linki 2cm?

Jeżeli znajdziesz o takim uciągu to powinno być ok bo zasada działania takiej manetki to nie jest żadna wielka filozofia. Niestety mnie nie udało się takiej znaleźć. Jak Tobie się uda to daj znać :)