m_kola Opublikowano 22 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 (edytowane) Cześć! Mam Boreasa B1 na pełnym Sram Apex 1x10 i rozpiętość kasety jest moim zdaniem nietrafiona dla mnie. Kaseta 11-23 dobrze się sprawdza na w miarę płaskoziemiu ale jednak przy większych (i wolniejszych np jak lesie) podjazdach brakuje mi jednak mocy i kadencji. Pomyślałem o zmianie kasety na (również 10 rz) 11-36 (Sram PG-1030 analogicznie jak mam obecnie). Problem taki, że obecna przerzutka obsługuje max 32T. Nie orientuję się zbyt mocno na jaką przerzutkę trzeba by zmienić aby współgrało z nową kasetą? Edytowane 22 Września 2022 przez m_kola Odnośnik do komentarza
wolek Opublikowano 22 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 Kasetę powinieneś mieć 11-32, wkradł Ci się błąd? Ja bym zamontował 11-36 i zobaczył jak to będzie działać, ewentualnie przetestował bym jak taka konfiguracja radzi sobie z goat linkiem. Odnośnik do komentarza
m_kola Opublikowano 22 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 Tak, oczywiście czeski błąd, mam obecnie 11-32 Hmmm.. myślisz, że mimo jasnej deklaracji producenta tylnej przerzutki jest szansa, że uciągnie większą koronkę? Odnośnik do komentarza
wolek Opublikowano 22 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 Myślę że warto spróbować, gdyby chodziło o 42 to szukałbym innej przerzutki. Jeszcze kwestia zmiany łańcucha. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi