KubaŻary Opublikowano 22 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 Cześć. Mozecie mi doradzić jaka korba pasuje zamiast tej podanej w temacie? Dobrze, żeby miała podobne przełożenia, bo te akurat mi pasują. I najlepiej jakby była klasy Shimano Deore. Odnośnik do komentarza
donn Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 W dniu 22.09.2022 o 07:40, KubaŻary napisał: Cześć. Mozecie mi doradzić jaka korba pasuje zamiast tej podanej w temacie? Dobrze, żeby miała podobne przełożenia, bo te akurat mi pasują. I najlepiej jakby była klasy Shimano Deore. Stoję dokładnie przed tym samym problemem. Mam duży blat do wymiany, nigdzie nie mogę znaleźć bo już same montowane na śruby są, a direct mount nie ma, albo nie wiem gdzie szukać. Coś znalazłeś w temacie, na co wymienić i co pasuje? :) Odnośnik do komentarza
KubaŻary Opublikowano 7 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Wydaje mi sie, że powinien pasować zestaw Shimano z osią Hollowtech II pod mufę MTB. Jednak duży blat jest często dużo mniejszy ze względu, że jest to MTB. Więc trzeba isc na jakiś kompromis. Albo dopasować korbę szosową. Tam jest mniej więcej porównywalnie jeśli chodzi o wielkość blatów. Tylko nie wiem oś pasuje. 1 Odnośnik do komentarza
donn Opublikowano 9 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 No właśnie słabo sie znam, bo to jest na hollowtech'u, a znalazłem na kwadrat 48-32 z suportem. To się da zastąpić tak po prostu? Odnośnik do komentarza
KubaŻary Opublikowano 9 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Nie wiem czy się da tak po prostu, ale w sumie po co? Kwadrat to przeżytek już chyba. 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi