Skocz do zawartości

Garmin EDGE 520 czy Polar V650

pldymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o opinię użytkowników tych dwóch komputerków który z nich będzie hmm.. "lepszy"? jakie za i jakie przeciw, przeszukałem internet i nigdzie nie ma porównania stoję przed wyborem albo tego albo tego chce zamienić pulsometr z licznikiem na jedno konkretne urządzenie 

Jestem amatorem nie startuję w zawodach lubię popatrzeć i gromadzić swoje aktywności , typowego nawigowania nie potrzebuję ale fajnie było by wrzucić jakiś wcześniej przygotowany ślad i po nim pojechać i pytanie który z tych liczników lepiej sobie z tym poradzi oraz który z nich będzie lepiej łączył się z samrtphonem oraz PC

bardziej skłaniam się ku v650 póki co ale wiadomo że lepiej było by mieć obydwa w rękach i pogrzebać w nich :) 

z góry dziękuję za pomocne wypowiedzi 

Opublikowano

Popatrz jeszcze na wahoo bolt, wg mnie najlepsza opcja.

Opublikowano

A możesz coś o tym powiedzieć? Z wyglądu chyba z tego co kojarzę to prosty sprzęt :)

Opublikowano

Ja mam tak samo jak ty posiadam edge 520 też do gromadzenia danych mam go od czerwca jest to wersja bundle jak narazie jestem zadowolony nie ma z nim problemów z polarem nie miałem do czynienia w edge czujniki jak i pulsometr działają świetnie bateria trzyma dość dobrze ale zależy od użytkowania

Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@pldymek ja w tym roku też miałem podobny dylemat co Ty :) Ostatecznie wybrałem Garmina Edge 520 Bundle (wersja z czujnikami kadencji, prędkości i HR). Jestem z niego bardzo zadowolony, choć teraz mam małą uwagę co do niego. Podczas testów jazdy po zaplanowanej trasie z punktami drogi (way point) zauważyłem, że obrót mapy (w trybie 3D) na wyświetlaczu następuje po kilku sekundach po wykonaniu manewru skrętu. Ogólnie mi to nie przeszkadza, ale swoje uwagi wysłałem do centrum pomocy Garmina i czekam teraz na odpowiedź. Dwie zasadnicze różnice pomiędzy Garminem 520 a Polarem V650 to: (1) Łączność - Garmin ma ANT+ oraz Bluetooth, Polar tylko Bluetooth, (2) Garmin nie ma ekranu dotykowego, a Polar tak.

Opublikowano

Dziękuję Ci za cenne uwagi @Remigiusz Banach zdecydowałem że zakupie garmina bo chyba jest nieco mocniejszy przyszłościowo :) kupiłem wersję bundle :)