Rediroma Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) Hej, jako ze jestem początkującym urzytkownikiem szosy mam następujące pytanie, czy buty Shimano Ct41l nadają sie do jazdy na takim rowerze? To znaczy wiem ze pojechać można, ale czy ma to sens i czy sa jakieś przeciwwskazania? Obecnie jeżdżę na pedałach platformowych w zwyklych butach do biegania i powiem szczerze ze muszę walczyć aby noga mi sie czasem nie zsuwala. Rowerem tym czasem jeżdżę do sklepu, do znajomych i dlatego nie rozglądałem sie za typowymi butami do szosy, a takimi na których można w miarę swobodnie chodzić. Oczywiście do takich butów kupiłbym również pedały spd, no i moze nauczył bym sie na takich jeździć - bo prawdę mówiąc póki co na takich nie miałem przymemnosci jeździć. pozdrawiam! Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez Rediroma
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Według mnie jak najbardziej, że tak. Jednakże polecałbym zakup pedałów tego typu jak poniżej na fotce. Jeżeli musisz gdzieś szybko wyjechać, a nie chcesz zakładać specjalnych butów - nie ma problemu. Z jednej strony masz platformy, a z drugiej bloki SPD z dużo większym obszarem podparcia dla buta. Dzięki temu na rowerze szosowym przestała mi cierpnąć lewa stopa - a też myślałem, że będę musiał kupić szosowe buty
Rediroma Opublikowano 1 Września 2017 Autor Opublikowano 1 Września 2017 Hej, dziekuje za odpowiedz! A czy takie buty jak przedstawilem powyzej, nie beda: za ciezkie/za miekkie itd do jazdy na rowerze szosowym? Pozdrawiam
Puncu Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Z każdym kilometrem będzie Ci brakowało sztywności butów i będziesz rozglądał się za innymi. Ja troche tak miałem. Za to chwale swoje M089 za komfort chodzenia, czasem zapomne ich zdjąć po powrocie
Rekomendowane odpowiedzi