Araxum Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zmagam się od dłuższego czasu z dziwnym zachowaniem rowera. Fiido wysposażony jest w mocny silnik i czujnik momentu . Po ok. 3 miesięcznym używaniu przestało mi działać wspomaganie podczas pedałowania. Manetka przyspieszenia działa poprawnie. Ponieważ kupowałem online w UK musiałem serwisowi przedstawić problem poprzez video i zdiagnozowano uszkodzony kontroler. 3 tygodnie czekania na przesyłkę, wymiana kontrolera , objaw identyczny, podczas przepinania kabli zauważyłem prawidłowość , po uruchomieniu elektroniki /display/ i ręcznym rozłączeniu i następnie połączeniu kabelka z boostera umieszczonego w suporcie , wspomaganie zaczyna działać, reaguje na zmianę poziomów na komputerku i na siłę nacisku na pedały , wszystko działa poprawnie. Niestety wystarczy wyłączyć komputerek i ponownie uruchomić a wspomaganie przestaje reagować , do momentu rozłączenia i połączenia ponownego kabelka z suportu /operacja opisywana powyżej/. Diagnoza zdalnego serwisu to booster w suporcie , znowu 3 tygodnie oczekiwania, dotarł i ... bez zmian. Nie mam już pomysłów, czujniki hamulców OK, display wszystko wyświetla prawidłowo, silnik pracuje doskonale, kontroler nowy . Może ktoś ma pomysł, albo doświadczenie z ebike-ami?
Rekomendowane odpowiedzi