Skocz do zawartości

Siodełko/Przyczepka

ByQ94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie mam pytanie odnośnie siodełka rowerowego dla dziecka bądź przyczepki, spotkałem się różnymi opiniami. Jedni mówią że dziecko powinno jeździć na krzesełku od 3 lat inni mówią że jak już zaczyna siadać, rodzi mi się dziecko za miesiąc i taka moja ciekawość, niby są foteliki na których dziecko może się położyć. Jakie są wasze opinie na ten temat ?

Dziękuje za pomoc 

Opublikowano

Ja swoje wsadziłem jak miało 7 miesięcy do przyczepy. W którą wsadziłem najpierw kołyskę samochodową,sztywno pod plecami. Żadnych obaw, przyczepę kupiłem Giant PeaPod Solo,w miarę lekka i kosztuje tylko tysiąc złotych. Fotelik na ramę nie jest zły,ale obciążasz ramę.Choć po mieście praktyczny. No i nie do każdej ramy zamontujesz, nie które są za niskie,a na sztyce nie radzę montować.

• Pomógł 1
Opublikowano

Z tego co ja czytałem w internecie to problemem w przyczepkach jest brak amortyzacji. Zdecydowałem się mojego syna zabrać pierwszy raz w wieku ok 2,5 roku na siodełko montowane na rurę podsiodłową.

Opublikowano

Piotr,są przyczepy z amortyzacją,np. Croozer,problem w tym z przyczepami że im droższa tym cięższa,jeśli przyczepa kosztująca 4 tyś. waży 15kg a moja około 13kg a kosztuje tysiąc. Nasz syn jak uśnie to jak zachowam choć trochę uwagi to nic go nie obudzi,oprócz karetki czy jakiegoś innego pojazdu na sygnale.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dla malucha to raczej przyczepka, jest pełen komfort. Moje dzieci trochę kilometrów zrobiły przyczepką Streetcoach.

Później oczywiście przyszedł czas na fotelik, a jeszcze później własny rower.

I tak jedno ma juz lat prawie 9, a drugie w czerwcu skończy 15 i śmiga a Liv Tempt 3 ;)

WP_20150502_14_11_58_Pro.jpg WP_20150502_14_12_07_Pro.jpg WP_20150502_14_11_44_Pro.jpg

Edytowane przez Gość
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja używam już z drugim dzieckiem przyczep weehoo...najpierw była pojedyńcza, teraz jest podwójna. W przypadku obu córek używane od pierwszego roku życia. Nigdy nie zameniłbym sie na "dwukółkę". Wygoda, prędkość, łatwość w manewrowaniu i niesamowita frajda dzieciaków

Poniżej są dwa linki z naszych wycieczek, pierwsza z wersją pojedyńczą a druga podwójną.

Aktualnie jesteśmy po wyprawie Bogatynia - Swinoujście z dwu i pięcio-latką właśnie z tą przyczepą