ByQ94 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Witam Serdecznie mam pytanie odnośnie siodełka rowerowego dla dziecka bądź przyczepki, spotkałem się różnymi opiniami. Jedni mówią że dziecko powinno jeździć na krzesełku od 3 lat inni mówią że jak już zaczyna siadać, rodzi mi się dziecko za miesiąc i taka moja ciekawość, niby są foteliki na których dziecko może się położyć. Jakie są wasze opinie na ten temat ? Dziękuje za pomoc
remigiusz Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Ja swoje wsadziłem jak miało 7 miesięcy do przyczepy. W którą wsadziłem najpierw kołyskę samochodową,sztywno pod plecami. Żadnych obaw, przyczepę kupiłem Giant PeaPod Solo,w miarę lekka i kosztuje tylko tysiąc złotych. Fotelik na ramę nie jest zły,ale obciążasz ramę.Choć po mieście praktyczny. No i nie do każdej ramy zamontujesz, nie które są za niskie,a na sztyce nie radzę montować. 1
.::Piotr::. Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Z tego co ja czytałem w internecie to problemem w przyczepkach jest brak amortyzacji. Zdecydowałem się mojego syna zabrać pierwszy raz w wieku ok 2,5 roku na siodełko montowane na rurę podsiodłową.
remigiusz Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Piotr,są przyczepy z amortyzacją,np. Croozer,problem w tym z przyczepami że im droższa tym cięższa,jeśli przyczepa kosztująca 4 tyś. waży 15kg a moja około 13kg a kosztuje tysiąc. Nasz syn jak uśnie to jak zachowam choć trochę uwagi to nic go nie obudzi,oprócz karetki czy jakiegoś innego pojazdu na sygnale.
grzechu84 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Gdzieś czytałem wypowiedź pediatry czy też ortopedy dziecięcego że chyba do roku nie powinno się dziecka wozić w fotelikach ani przyczepkach. Coś znalazłem http://babyonline.pl/od-kiedy-mozna-wozic-dziecko-w-foteliku-rowerowym,podroze-artykul,15927,r1p1.html
Gość Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) Dla malucha to raczej przyczepka, jest pełen komfort. Moje dzieci trochę kilometrów zrobiły przyczepką Streetcoach. Później oczywiście przyszedł czas na fotelik, a jeszcze później własny rower. I tak jedno ma juz lat prawie 9, a drugie w czerwcu skończy 15 i śmiga a Liv Tempt 3 Edytowane 3 Maja 2017 przez Gość
r-a-d Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Ja używam już z drugim dzieckiem przyczep weehoo...najpierw była pojedyńcza, teraz jest podwójna. W przypadku obu córek używane od pierwszego roku życia. Nigdy nie zameniłbym sie na "dwukółkę". Wygoda, prędkość, łatwość w manewrowaniu i niesamowita frajda dzieciaków Poniżej są dwa linki z naszych wycieczek, pierwsza z wersją pojedyńczą a druga podwójną. Aktualnie jesteśmy po wyprawie Bogatynia - Swinoujście z dwu i pięcio-latką właśnie z tą przyczepą
Rekomendowane odpowiedzi