Skocz do zawartości

Akcesoria rowerowe na prezent - tak czy nie?

lacrimosis42

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem tu nowa, ale może ktoś mi doradzi :) 

Szukam prezentu dla maniaka rowerowego. I zastanawiam się czy typowe przydatne akcesoria rowerowe np. rękawiczki rowerowe dobrej jakości (widziałam takie solidne z dodatkiem wełny w sklepie Baribalbike) albo takie zarąbiste błotniki z grafiką - byłby tu odpowiednie? Bo dla faceta chyba bidon albo oświetlenie to tak średnio - prawda? To takie raczej babskie prezenty :) a ja chciałabym podarować mojemu dobremu kumplowi coś czego nie rzuci w kąt. Doradźcie mi proszę. 

• Lubię to! 1

Byłoby łatwiej, gdybyś napisała jakim rowerem on jeździ i jaki budżet na prezent. Podrzucę kilka pomysłów:

- dzwonek rowerowy Knog Oi (fajny, bo bardzo niepozorny) ~75zł
- wosk do łańcucha Bike7 (jeden z moich lepszych zakupów w tym roku) ~75zł
- bidon w systemie Fidlok (albo uniwersalny adapter) ~150-200zł
- naklejki odblaskowe na rower (są w różnych kolorach, nawet czarne) ~20-60zł
- lampki rowerowe też fajny pomysł (jeśli nie ma). Mam lampkę przednią i tylną, ale gdybym dostał np. lampkę KNOG BLINDER MINI do byłbym zadowolony ~120zł
- jeśli jeździ na trenażerze, to np. ręcznik :) https://www.mediaexpert.pl/sport-i-rekreacja/sporty-wodne/reczniki-szybkoschnace/recznik-elite-zugaman

Rękawiczki wolałbym sobie sam kupować, bo jedne leżą mi dobrze, a inne mimo, że drogie i w teorii dobre, to np. podczas jazdy uciskają.
Natomiast skarpetki rowerowe (albo w rowery) to prezent bezpieczny.

• Lubię to! 2

Dzięki za podpowiedź. On jeździ rowerem górskim - to chyba za wiele nie powie. Budżet - w sumie tak do 200-300zł bo chciałam się odwdzięczyć za zrobienie mi całego roweru. 

Co dawałam swojemu  w poprzednich latach:

Skarpetki, bluzka, uchwyt na bidon do roweru, zapach do auta, krem do twarzy, torba materiałową na zakupy ale z napisem z the Office (thats what she said), shaker do białka na siłownię, odblaski na rower, ulubione słodycze, fit słodycze, vouchery (na wysprzątanie auta, na noc filmowa itp), dobrej jakości herbata https://studiokawy.pl/pl/c/sypana/55  jednego dnia zabrałam go na lunch, zakładkę do książki, która sama zrobiłam, płytę z jego ulubionym zespołem, kostka do gitary, długopisy, dobra herbata, zaparzacz do herbaty w śmiesznym kształcie rekina, czapka, nasze zdjęcie w ramce

Edytowane przez Juanm