aju Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Witam, szukam na tył coś pod 9kę. Allegro nie pomaga, bo np model który znalazłem to "nowosć na 200X" szukam czegoś nowszego 2015+ chyba że jest cos najnowszego kompatybilnego z 9ka kasetą (póki co nic wiercić nie będę żeby mieć sprzęgło) Odnośnik do komentarza
Yan Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 http://www.bikeradar.com/gear/article/a-complete-guide-to-rear-derailleurs-48460/ Z tego co tam pisze musisz szukać przerzutek bez dyna-sys nawet 9-rz. W internecie ciężko znaleźć 100% info co z czym zadziała. Nie lepiej skorzystać z okazji i zmodernizować napęd do 10 albo 11 rzędowego? Odnośnik do komentarza
trollu Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/tylne-przerzutki-rowerowe/mtb-trekking/f/9:15691,e,178/ Odnośnik do komentarza
aju Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Z linka nic mnie nie ciekawi, mam deorkę. 19 godzin temu, Yan napisał: http://www.bikeradar.com/gear/article/a-complete-guide-to-rear-derailleurs-48460/ Z tego co tam pisze musisz szukać przerzutek bez dyna-sys nawet 9-rz. W internecie ciężko znaleźć 100% info co z czym zadziała. Nie lepiej skorzystać z okazji i zmodernizować napęd do 10 albo 11 rzędowego? Musiał bym dozbierać na korbę 2rzędową i manetki... a jeszcze nie zdecydowałem czy na pewno chcę dwa blaty... Odnośnik do komentarza
trollu Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) ja kiedyś chciałem coś z shadow+ na 9s i dałem sobie spokój - trzeba przejść na 10s albo kombinować - zdaje się, że kiedyś pinkbike był toturial jak przystosować przerzutkę z 10s na 9s. Wtedy bierzesz XT czy SLX na 10s, modzisz i jeździ. Z tego co pamiętam, trzeba pogrzebać przy prowadzeniu linki na przerzutce - tam gdzie wychodzi z pancerza i biegnie do ramienia ze śrubą. edit przyznam, że nie chciało mi się tego wszystkiego teraz czytać ani nawet oglądać tego filmu ale może komuś się przyda https://www.pinkbike.com/forum/listcomments/?threadid=148662 Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez trollu Odnośnik do komentarza
aju Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Temat znam.. wiercisz albo dajesz "podkładkę" też mi się tego nie chce robić. Odnośnik do komentarza
Yan Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Jak widać dostosowanie nowej przerzutki XT czy SLX wymaga wiele zachodu a na końcu dnia nie będzie to działać jak w zegarku. Szkoła kasy i czasu. Na dobry początek możesz wymienić tylko tył. Jak się nie spieszy to warto dozbierać i kupić cała grupa taniej. Odnośnik do komentarza
Fenthin Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Z jakiego powodu chcesz mieć coś 2015+? Lepsza starsza ale porządna przerzutka niż to, co jest współcześnie produkowane. Odnośnik do komentarza
aju Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Nie jestem zawodowcem. Rower cieszy mnie "oczami" Odnośnik do komentarza
SI2WY Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Ja śmigam na Xt772 9rz i brak problemow w ciezkim terenie z przerzucaniem, działa szybko i płynnie nawet uklejona w błocie. Odnośnik do komentarza
Nurek_ Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Dnia 18.08.2017 o 19:16, aju napisał: Witam, szukam na tył coś pod 9kę. Allegro nie pomaga, bo np model który znalazłem to "nowosć na 200X" szukam czegoś nowszego 2015+ chyba że jest cos najnowszego kompatybilnego z 9ka kasetą (póki co nic wiercić nie będę żeby mieć sprzęgło) Nic nowego nie znajdziesz bo nowe, wyższe grupy są 10/11 rzędowe. Alivio jest 9-rzedowe, ale pytanie czy jest sens wymieniać. Co masz w tej chwili? Odnośnik do komentarza
aju Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Temat już nie aktualny, idę w 2x10 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Dnia 19.08.2017 o 17:13, aju napisał: Temat znam.. wiercisz albo dajesz "podkładkę" też mi się tego nie chce robić. Nie oglądaliście ze zrozumieniem... Wiercisz pod manetki shimano 9s, a podkładkę dajesz pod manetki SRAM 9s... Ja będę wiercił jak upoluję coś ze sprzęgłem fajnego... Albo nie... Edytowane 11 Września 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi