Skocz do zawartości

[pomiar mocy] Nowe firmy a jakość ?

siejak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie jedynie, gdy jest wyczerpana bateria zaczyna coś świrować z kalibracja.

potrafiło pokazywać nawet -7 i przy takim wyniku waty szły 400-500w (prędkości 30kmh)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak ktoś tu posiada miernik inpeak to polecam wykonać aktualizację do najnowszej wersji softu :)

santekutaco@tlen.pl
Opublikowano (edytowane)

..

Edytowane przez santekutaco@tlen.pl
Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.04.2019 o 16:43, Juni0R0011 napisał:

Jak ktoś tu posiada miernik inpeak to polecam wykonać aktualizację do najnowszej wersji softu :)

Po aktualizacji softu do ver 0.36 INPEAK Manager nie pokazuje danych z ostatniego pola "Nm" w podglądzie danych

Do tego jest jakiś problem z odczytem kadencji i peakami mocy

https://www.strava.com/activities/2293643829/analysis

Screenshot_2019-04-16-10-07-43.jpg

snap7233.jpg

Edytowane przez Sante
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy to bym nazwał pikiem :D Może po prostu mocniej depnąłeś, przejedź dłuższą trasę i zobacz jeszcze ;) 

Edytowane przez Juni0R0011
Opublikowano (edytowane)

O to chodzi właśnie, że kręciłem równo.

Całą zimę przetrenowałem na trenażerze z pomiarem inpeak i przed aktualizacja nic takiego nie występowało.

Przykładowy dłuższy trening z przed aktualizacji

https://www.strava.com/activities/2296011662/analysis

nie ma żadnych anomalii

snap7237.thumb.jpg.ffb3f82c607c75832143736a5000060c.jpg

Po aktualizacji w jednym treningu miałem też coś takiego

https://www.strava.com/activities/2295983353/analysis

snap7236.thumb.jpg.0499e69ba5effd097678e98654585889.jpg

Obecnie w każdym treningu co kilka min występują takie peki mocy

11.thumb.jpg.556274f1f03f48d8c27a62d794ea9e76.jpg

Jest też jakiś problem z odczytem kadencji po ant +, bo w telefonie (blutu) w aplikacji inpeak manager na podglądzie wyświetla płynnie 

tzn np jak kręcę w zakresie 80-85 to po ant + wyświetla 82 i skacze od razu na 84, a w tel (blutu) pokazuje w całym zakresie płynnie od 80 do 85.

Widać to dokładnie w treningach na stravie

np w tym

https://www.strava.com/activities/2296040744/analysis

Edytowane przez Sante
Opublikowano

Czołem.

Pojawiła się nowa aktualizacja firmwere 0.38

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wraz z aktualizacją 0.38 pojawiły się też straty sygnału po BTLE. Wcześniej ich nie było :(

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzień dobry,

trafiłem na ten wątek ponieważ również myślę nad zakupem naszego rodzimego czujnika mocy. Niestety GPLama w swoim teście pokazał ze coś z nim nie tak. Przeczytałem na forum że INPEAK powypuszczał nowe aktualizacje. W związku z tym chciałbym się zapytać osób które użytkują ten czujnik czy już z nim wszystko ok ? Jeśli miałbym wybierać pomiędzy czujnikiem Stages a naszym rodzimym który jest sprawdzony i dobrze działa to biorę nasz Polski !

Pozdrawiam,

Piotr

Opublikowano

Ja posiadam i nie mam z nim żadnego problemu, dobry kontakt z firmą i w razie problemów szybka pomoc ;) A z tego co wiem to za jakiś czas ma być aktualizacja GPlamy.

Opublikowano

Juni0R0011 Bardzo dziękuje za odpowiedź. Jeszcze pytanko o ogólne wrażenia tego czujnika ? Wszystko działa nie gubi sygnału, wykresy mocy beż żadnych zwariowanych pików itp ? Wysyłałeś swoje ramie korby czy wersję gotową ? Jestem właśnie bardzo ciekaw odpowiedzi INPEAK na recenzje GPLamy również na czekam. Na recenzji widać było ze moc śledzi ładnie ale duża różnica w watach była.

Pozdrawiam,

Piotr

Opublikowano

Było w tym wątku (albo na szosie), że odpowiedzieli, że są zaskoczeni i muszą to sprawdzić. Potem wypuścili aktualizacje, po których zaczęło zrywać łączność. 

Opublikowano

Ja jutro się z Inpeak telefonicznie będę kontaktował, co ze zgłoszeniem dotyczącym zrywania komunikacji. Na maile nie było odpowiedzi. Jak tak dalej będzie to działało, to będzie zwrot i kupię sobie kolejnego Ronde.

Opublikowano
Godzinę temu, epep37 napisał:

Juni0R0011 Bardzo dziękuje za odpowiedź. Jeszcze pytanko o ogólne wrażenia tego czujnika ? Wszystko działa nie gubi sygnału, wykresy mocy beż żadnych zwariowanych pików itp ? Wysyłałeś swoje ramie korby czy wersję gotową ? Jestem właśnie bardzo ciekaw odpowiedzi INPEAK na recenzje GPLamy również na czekam. Na recenzji widać było ze moc śledzi ładnie ale duża różnica w watach była.

Pozdrawiam,

Piotr

Swoją korbę - custom. U mnie nic takiego nie występuje. Wszystko ok 

Godzinę temu, Łukasz_P napisał:

Było w tym wątku (albo na szosie), że odpowiedzieli, że są zaskoczeni i muszą to sprawdzić. Potem wypuścili aktualizacje, po których zaczęło zrywać łączność. 

No tak ale to odrazu wyszła aktualizacja 0.38 i poprawiła to i to chyba dotyczyło starszej wersji bo ja mam nowsza i mam wersję 1.8/1.9 i u mnie nic takiego nie występowało

31 minut temu, tadzikpl napisał:

Ja jutro się z Inpeak telefonicznie będę kontaktował, co ze zgłoszeniem dotyczącym zrywania komunikacji. Na maile nie było odpowiedzi. Jak tak dalej będzie to działało, to będzie zwrot i kupię sobie kolejnego Ronde.

Myślę że jak po majówce się odezwiesz to nie będzie problemu. Próbowałeś zrestartować miernik wyciągając baterię ? Hm może wgl spróbuj nowa dać i zobacz :) No albo faktycznie coś z twoim miernikiem nie tak.

Opublikowano

Po której zrywa BT. Jest wyżej. 

Opublikowano

Po 0.38. Restartowany, zerowany, kalibrowane rpm. Ronde, 4iii ani Favero nie zrywają, nie wspomnę nawet o Nero czy Neo.

Opublikowano

No to fakt coś z miernikiem. No widzę że ty masz w czym wybierać :D

Opublikowano

Jak tak czytam to dobrze ze nie wziąłem inpeaka tylko stagesa 3

W mantelu nadal promka jakby ktoś chciał. Nie taka jak wcześniej ale 1,5k to tez przyzwoita cena.

Opublikowano

Ja tam sobie chwale Inpeak 😁 Śmiga aż miło czy to w terenie czy trenażerze pod wahoo czy zwift 👌 Kalibracja cały czas „na 0” oby tak dalej. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Eldo a od jakiego czasu używasz INPEAK ? Czy zauważyłeś jakieś różnice w zachowaniu czujnika po aktualizacjach oprogramowania ?

Opublikowano
Ja tam sobie chwale Inpeak Śmiga aż miło czy to w terenie czy trenażerze pod wahoo czy zwift Kalibracja cały czas „na 0” oby tak dalej. 

Zakupiłem ostatnio ronde. W końcu się zdecydowałem. Po kalibracji pokazuje wartość 21 czy tak powinno być ? O ile doczytałem w i instrukcji kalibracji ronde wartość zero jest nieprawidłowa.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Opublikowano
26 minut temu, epep37 napisał:

Eldo a od jakiego czasu używasz INPEAK ? Czy zauważyłeś jakieś różnice w zachowaniu czujnika po aktualizacjach oprogramowania ?

Zakupilem jakos przez zime ramie Inpeak. Używałem na trenażerze ok miesiąca bez najmniejszego problemu, wyjechałem szosą w teren i również nie odnotowałem problemów. Początkowo z Garminem na uchwycie aktualnie z Wahoo kadencja i moc stabilnie działa. Robiłem test FTP kilka dni temu i delikatnie poprawiłem wynik :) Naturalnie robiłem aktualizacje, ale wcześniej nie miałem żadnych problemów. 

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, epep37 napisał:

Odpowiedz moja standardowo jest UKRYTA ! Dramat w tym temacie nie po raz pierwszy....

Bez tytułu.jpg

Edytowane przez Eldo