Sante Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 U mnie jedynie, gdy jest wyczerpana bateria zaczyna coś świrować z kalibracja. potrafiło pokazywać nawet -7 i przy takim wyniku waty szły 400-500w (prędkości 30kmh)
Juni0R0011 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Jak ktoś tu posiada miernik inpeak to polecam wykonać aktualizację do najnowszej wersji softu
santekutaco@tlen.pl Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) .. Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez santekutaco@tlen.pl
Sante Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) W dniu 15.04.2019 o 16:43, Juni0R0011 napisał: Jak ktoś tu posiada miernik inpeak to polecam wykonać aktualizację do najnowszej wersji softu Po aktualizacji softu do ver 0.36 INPEAK Manager nie pokazuje danych z ostatniego pola "Nm" w podglądzie danych Do tego jest jakiś problem z odczytem kadencji i peakami mocy https://www.strava.com/activities/2293643829/analysis Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez Sante
Juni0R0011 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Nie wiem czy to bym nazwał pikiem Może po prostu mocniej depnąłeś, przejedź dłuższą trasę i zobacz jeszcze Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez Juni0R0011
Sante Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) O to chodzi właśnie, że kręciłem równo. Całą zimę przetrenowałem na trenażerze z pomiarem inpeak i przed aktualizacja nic takiego nie występowało. Przykładowy dłuższy trening z przed aktualizacji https://www.strava.com/activities/2296011662/analysis nie ma żadnych anomalii Po aktualizacji w jednym treningu miałem też coś takiego https://www.strava.com/activities/2295983353/analysis Obecnie w każdym treningu co kilka min występują takie peki mocy Jest też jakiś problem z odczytem kadencji po ant +, bo w telefonie (blutu) w aplikacji inpeak manager na podglądzie wyświetla płynnie tzn np jak kręcę w zakresie 80-85 to po ant + wyświetla 82 i skacze od razu na 84, a w tel (blutu) pokazuje w całym zakresie płynnie od 80 do 85. Widać to dokładnie w treningach na stravie np w tym https://www.strava.com/activities/2296040744/analysis Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez Sante
Sante Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Pojawiła się nowa aktualizacja 0.37, ale w moim przypadku nic to nie pomogło. Nadal są skoki mocy i widać, że po ant+ jest coś nie tak z odczytem kadencji. Zwift (bluetooth)https://www.strava.com/activities/2298579731/analysis Garmin 810 (ant+)https://www.strava.com/activities/2298583460/analysis
JunioR11 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Czołem. Pojawiła się nowa aktualizacja firmwere 0.38
Sante Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zaktualizowałem do 0.38 i problem zniknął.
tadzikpl Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Wraz z aktualizacją 0.38 pojawiły się też straty sygnału po BTLE. Wcześniej ich nie było Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
epep37 Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 Dzień dobry, trafiłem na ten wątek ponieważ również myślę nad zakupem naszego rodzimego czujnika mocy. Niestety GPLama w swoim teście pokazał ze coś z nim nie tak. Przeczytałem na forum że INPEAK powypuszczał nowe aktualizacje. W związku z tym chciałbym się zapytać osób które użytkują ten czujnik czy już z nim wszystko ok ? Jeśli miałbym wybierać pomiędzy czujnikiem Stages a naszym rodzimym który jest sprawdzony i dobrze działa to biorę nasz Polski ! Pozdrawiam, Piotr
Juni0R0011 Opublikowano 4 Maja 2019 Opublikowano 4 Maja 2019 Ja posiadam i nie mam z nim żadnego problemu, dobry kontakt z firmą i w razie problemów szybka pomoc A z tego co wiem to za jakiś czas ma być aktualizacja GPlamy.
epep37 Opublikowano 4 Maja 2019 Opublikowano 4 Maja 2019 Juni0R0011 Bardzo dziękuje za odpowiedź. Jeszcze pytanko o ogólne wrażenia tego czujnika ? Wszystko działa nie gubi sygnału, wykresy mocy beż żadnych zwariowanych pików itp ? Wysyłałeś swoje ramie korby czy wersję gotową ? Jestem właśnie bardzo ciekaw odpowiedzi INPEAK na recenzje GPLamy również na czekam. Na recenzji widać było ze moc śledzi ładnie ale duża różnica w watach była. Pozdrawiam, Piotr
Łukasz_P Opublikowano 4 Maja 2019 Opublikowano 4 Maja 2019 Było w tym wątku (albo na szosie), że odpowiedzieli, że są zaskoczeni i muszą to sprawdzić. Potem wypuścili aktualizacje, po których zaczęło zrywać łączność.
tadzikpl Opublikowano 4 Maja 2019 Opublikowano 4 Maja 2019 Ja jutro się z Inpeak telefonicznie będę kontaktował, co ze zgłoszeniem dotyczącym zrywania komunikacji. Na maile nie było odpowiedzi. Jak tak dalej będzie to działało, to będzie zwrot i kupię sobie kolejnego Ronde.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Juni0R0011 Opublikowano 4 Maja 2019 Opublikowano 4 Maja 2019 Godzinę temu, epep37 napisał: Juni0R0011 Bardzo dziękuje za odpowiedź. Jeszcze pytanko o ogólne wrażenia tego czujnika ? Wszystko działa nie gubi sygnału, wykresy mocy beż żadnych zwariowanych pików itp ? Wysyłałeś swoje ramie korby czy wersję gotową ? Jestem właśnie bardzo ciekaw odpowiedzi INPEAK na recenzje GPLamy również na czekam. Na recenzji widać było ze moc śledzi ładnie ale duża różnica w watach była. Pozdrawiam, Piotr Swoją korbę - custom. U mnie nic takiego nie występuje. Wszystko ok Godzinę temu, Łukasz_P napisał: Było w tym wątku (albo na szosie), że odpowiedzieli, że są zaskoczeni i muszą to sprawdzić. Potem wypuścili aktualizacje, po których zaczęło zrywać łączność. No tak ale to odrazu wyszła aktualizacja 0.38 i poprawiła to i to chyba dotyczyło starszej wersji bo ja mam nowsza i mam wersję 1.8/1.9 i u mnie nic takiego nie występowało 31 minut temu, tadzikpl napisał: Ja jutro się z Inpeak telefonicznie będę kontaktował, co ze zgłoszeniem dotyczącym zrywania komunikacji. Na maile nie było odpowiedzi. Jak tak dalej będzie to działało, to będzie zwrot i kupię sobie kolejnego Ronde. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Myślę że jak po majówce się odezwiesz to nie będzie problemu. Próbowałeś zrestartować miernik wyciągając baterię ? Hm może wgl spróbuj nowa dać i zobacz No albo faktycznie coś z twoim miernikiem nie tak.
tadzikpl Opublikowano 4 Maja 2019 Opublikowano 4 Maja 2019 Po 0.38. Restartowany, zerowany, kalibrowane rpm. Ronde, 4iii ani Favero nie zrywają, nie wspomnę nawet o Nero czy Neo.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Juni0R0011 Opublikowano 4 Maja 2019 Opublikowano 4 Maja 2019 No to fakt coś z miernikiem. No widzę że ty masz w czym wybierać
Przemcio Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 Jak tak czytam to dobrze ze nie wziąłem inpeaka tylko stagesa 3 W mantelu nadal promka jakby ktoś chciał. Nie taka jak wcześniej ale 1,5k to tez przyzwoita cena.
Eldo Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 Ja tam sobie chwale Inpeak 😁 Śmiga aż miło czy to w terenie czy trenażerze pod wahoo czy zwift 👌 Kalibracja cały czas „na 0” oby tak dalej. 1
epep37 Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 Eldo a od jakiego czasu używasz INPEAK ? Czy zauważyłeś jakieś różnice w zachowaniu czujnika po aktualizacjach oprogramowania ?
Antyszprycha Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 Ja tam sobie chwale Inpeak Śmiga aż miło czy to w terenie czy trenażerze pod wahoo czy zwift Kalibracja cały czas „na 0” oby tak dalej. Zakupiłem ostatnio ronde. W końcu się zdecydowałem. Po kalibracji pokazuje wartość 21 czy tak powinno być ? O ile doczytałem w i instrukcji kalibracji ronde wartość zero jest nieprawidłowa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Eldo Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 26 minut temu, epep37 napisał: Eldo a od jakiego czasu używasz INPEAK ? Czy zauważyłeś jakieś różnice w zachowaniu czujnika po aktualizacjach oprogramowania ? Zakupilem jakos przez zime ramie Inpeak. Używałem na trenażerze ok miesiąca bez najmniejszego problemu, wyjechałem szosą w teren i również nie odnotowałem problemów. Początkowo z Garminem na uchwycie aktualnie z Wahoo kadencja i moc stabilnie działa. Robiłem test FTP kilka dni temu i delikatnie poprawiłem wynik :) Naturalnie robiłem aktualizacje, ale wcześniej nie miałem żadnych problemów.
Eldo Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) 34 minuty temu, epep37 napisał: Eldo a od jakiego czasu używasz INPEAK ? Czy zauważyłeś jakieś różnice w zachowaniu czujnika po aktualizacjach oprogramowania ? Odpowiedz moja standardowo jest UKRYTA ! Dramat w tym temacie nie po raz pierwszy.... Edytowane 5 Maja 2019 przez Eldo
Rekomendowane odpowiedzi