Skocz do zawartości

[pomiar mocy] Nowe firmy a jakość ?

siejak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby recenzja jest ale jednak opinia kogos z forum co np używa była by lepsza 😏 Na grupie Zwift dałem posta w temacie tego pomiaru i ogólnie lipne opinie wiec takie kolorowe artykuły traktuje 50/50 😏

Opublikowano

Dlatego ja też czekam na jakieś rzetelne opinie na temat Inpeak. Jest kilka artów, ale mocno śmierdzą marketingiem. A rozwiązanie wydaje się ciekawe i w dobrej cenie. 

Opublikowano (edytowane)

Cena jest zdecydowanie atrakcyjna patrzac np na inne oferty do Ultegry R8000 😏 Pomijajac Xcadey z PRC praktycznie wszystko oscyluje w okolicy 2k i wyżej. Nawet opcja gotowca (z ramieniem) wychodzi sporo taniej od takiego pomiaru Ronde o Stages to juz nie wspominam 😏

Pojawiła sie oferta na alledrogo w charakterze przedsprzedazy,  wysylka w listopadzie.   Troche ryzykowna bo koles chce 100% wpłaty 😏

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7482731223

Edytowane przez Eldo
Opublikowano
Niby recenzja jest ale jednak opinia kogos z forum co np używa była by lepsza Na grupie Zwift dałem posta w temacie tego pomiaru i ogólnie lipne opinie wiec takie kolorowe artykuły traktuje 50/50

Od Raya testera lepszego IMHO nie ma. Absolutnie można na nim polegać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

@Eldo Opinie o Powerbeat będą słabe, bo to nie jest takie plug & play jak Stages, gdzie zakładasz korbę i elo. Tu trzeba wykazać się zręcznością, dokładnością i cierpliwością przy montażu i wstępnej kalibracji. Jak coś pójdzie nie tak, to masz wskazania za czapy. Nie dziwię się że zwykli użytkownicy mogą na to narzekać.

Linka zostawiłem bez komentarza, byś mógł sam wyciągnąć wnioski. Najwyraźniej wyciągnąłeś inne niż ja, bo gdy zobaczyłem opis montażu, od razu wiedziałem że to nie dla mnie ;)

Co do IQ2 na allegro - wygląda jak Janusz Biznesu kupujący to od producenta (dlatego musi najpierw ściągnąć kasę od ciebie). Jak już dostaniesz sprzęt, a coś będzie nie tak, to raczej gwarancja tylko u producenta ;). Omijałbym szerokim łukiem. No i przy IQ2 odsuwasz sobie pedały od suportu - większy qfactor.

Opublikowano

Aktualnie sezon martwy na mierniki mocy (przynajmniej te do szosy) ;) więc można przeanalizować kilka opcji na nowy sezon. Zimą złapie zajawkę " na watty" dokręcając na Zwift więc tym bardziej trzeba rozeznać temat. Stages to opcja pewna i sprawdzona bo miałem i wiem że jest to jakościowo produkt warty zakupu ale przy aktualnej grupie w szosie cenowo po prostu jest nie do przejścia. Faktycznie oferta Inpeak jest kusząca i warta uwagi, Xcadey tym bardziej bo przy kursie dolara 3,6...3,7 to ponad połowa ceny Stages ! Ten wynalazek przyklejany do korby juz nie wyglada tak "kusząco". Owszem cena zbliżona do Inpeak ale przynajmniej pomiar jest w ramieniu a nie na zewnątrz. 

Osobiście poczekam do grudnia, na pewno czarny piatek zrobi swoje :) 

Opublikowano
W dniu 7.10.2018 o 14:28, Eldo napisał:

czarny piatek

Kurczę, racja! Zapomniałem całkiem o tej nowej, świeckiej tradycji. :D 

Opublikowano
Aktualnie sezon martwy na mierniki mocy (przynajmniej te do szosy)  więc można przeanalizować kilka opcji na nowy sezon. Zimą złapie zajawkę " na watty" dokręcając na Zwift więc tym bardziej trzeba rozeznać temat. Stages to opcja pewna i sprawdzona bo miałem i wiem że jest to jakościowo produkt warty zakupu ale przy aktualnej grupie w szosie cenowo po prostu jest nie do przejścia. Faktycznie oferta Inpeak jest kusząca i warta uwagi, Xcadey tym bardziej bo przy kursie dolara 3,6...3,7 to ponad połowa ceny Stages ! Ten wynalazek przyklejany do korby juz nie wyglada tak "kusząco". Owszem cena zbliżona do Inpeak ale przynajmniej pomiar jest w ramieniu a nie na zewnątrz. 
Osobiście poczekam do grudnia, na pewno czarny piatek zrobi swoje  

Czy. I się wydaje czy Ty miałeś miernik stages ? Proponuje miernik w pedale. Sam posiadam facetów assioma uno i jest super nie ma przede wszystkim problemu przy Ew przekładach. Jak sprzeda mi się Colnago to istnieje takie prawdopodobieństwo ze mój assioma pójdzie na sprzedaż w dobrej cenie bo będę zbierał na madone 9.0 lub sl6

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro
Opublikowano (edytowane)

Tak miałem Stages z grupą 105, po wymianie na R8000 rozstałem sie z watami w plenerze. U mnie pomiar w pedałach odpada z racji ze używam systemu spd 😏 

Wyjscia sa trzy, 

1. xcadey jak dolar nieco osłabnie

2.  inpeak (trzeba rozeznac temat)

3. czarny piatek i powrót do stages

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

No i właśnie to jest problem z pomiarem w Korbie. Wyjściem jest tez przejście na system Spd sl

Ps kiedy właściwie jest ten czarny piątek ?

Opublikowano

Problemu ogolnie nie ma bo jezeli dlugosc korby bym zachował (a testowo nie zwiekszył) stages mogł by zostac. Ja ten miernik uzywałem rowniez w mtb 😏 

System SL nie wchodzi w gre, nie trawie butow szosowych i nie ma opcji zebym sie przesiadł z moich XC7 🙃 na cokolwiek innego. Latam w nich na obu rowerach i jestem wniebowzięty z tego tytułu 😏

Opublikowano

Tez tak mówiłem dopóki się nie przesiadłem :) ale spoko każdy robi co lubi...
Jest jeszcz miernik firmy ronde. Tańszy od stages

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)

Ronde nie biore pod uwage, tylko dla tego ze w cenie modelu pod R8000 dostane Stages w odpowiednim czasie 😏 

Xcadey to podobno to samo co Ronde a tutaj roznica w cenie jest juz spora. Temat miernika tak jak pisalem wczesniej nie jest priorytetowy, trenazer robi swoje 😏 Na spokojnie temat rozeznam tak zeby na wiosne były waty w plenerze (powiedzmy na czasówke wiosna edyszyn) 😁

Edytowane przez Eldo
Opublikowano
1 godzinę temu, Antyszprycha napisał:

Ps kiedy właściwie jest ten czarny piątek ?

23.11., a 3 dni później Cyber Monday. 

Opublikowano

Rok temu Stages mozna było wyrwać za ok 1700pln do 105 / Ultegra 6800 😏

Opublikowano (edytowane)

Przeceny w tym czasie ogólnie są na wiekszość asortymentu. Dobra cena na Stages z tego co pamietam była w Centrumrowerowym. Niby do 23:59 w piatek ale jeszcze na drugi dzień rabat był aktualny :) Zasada jest taka, jak się jest na kupnie trzeba przegladac w tym czasie oferty różnych sklepów. Ja mam akurat CR w ulubionych na FB i z automatu mi przychodzi info o rabacie :)

Bacznie będę obserwował ofertę Inpeak :)

Edytowane przez Eldo
  • Pomógł 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

A wątek czytałeś przed zadaniem pytania?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pewnie, że nie czytałem Wiedziałem, że istnieje, to wrzuciłem na szybko info. A nóż widelec się komuś przyda

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 5.10.2018 o 07:25, nctrns napisał:

Co do IQ2 na allegro - wygląda jak Janusz Biznesu kupujący to od producenta (dlatego musi najpierw ściągnąć kasę od ciebie). Jak już dostaniesz sprzęt, a coś będzie nie tak, to raczej gwarancja tylko u producenta ;). Omijałbym szerokim łukiem. No i przy IQ2 odsuwasz sobie pedały od suportu - większy qfactor.

Iq2 mozna zakupic na stronie producenta - Holandia. My za wersje tytanowa na obie nogi na KS zaplacilismy 1100pln od os. wraz z wysylka do PL. Kupowanie czyjnika mocy na jedna strone w moim przekonaniu mija sie z celem. Majac po obu stronach wiem jaka moc mam na danej nodze i co musze poprawic/ktora noga jest slabsza. Co do qfactor to sie okaze jak przyjda, czy to tak bardzo bedzie przeszkadzac. W najgorszym wypadku mozna skrocic oske w pedalach ;) Kolega juz probowal z powodzeniem na 540.

oficjany sklep IQ2

20180824_161048_Film2.jpg

Edytowane przez kwiatech
Opublikowano

A jakie ma to znaczenie dla amatora czy pomiar jedno czy dwu-stronny? Są to detale, gdzie dla amatora ma to znikome znaczenie. Amator chce przede wszystkim przenieść trening na wyższy, lepszy i dokładniejszy poziom trenowania i pomiaru intensywności oraz ogólnie zwiększyć siłę. Datale mają sens i znaczenie w przypadku Pro Touru, gdzie kazdy detal się liczy i teamy szukają cennych sekund przewagi nad konkurencją.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Stages, 4iiii, Ronde, Xcadey robia jednostronne pomiary w lewym ramieniu i zapewne to rozwiazanie stosuje wiekszosc amatorow 😉 Do tego dochodza tansze opcje w pedałach na jedna strone np Garmin Vector itp ktore pewnie też sa czesto wybierane bo sporo tansze od wersji na obie strony. Jezdziłem na Stages i jezdze aktualnie na trenazerze nie widze problemu 😉 Szukam czegos na wiosne bo zmienilem grupe w szosie i raczej na pewno bedzie to jednostronny pomiar. 

Iq2 biore pod uwage...tutaj brał bym na dwie strony ze wzgledu na zwiekszony dystans. Cenowo wychodzi podobnie jak xcadey 😉

Edytowane przez Eldo