MarcinO85 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) Cześć, mam pytanie odnośnie doboru rozmiaru roweru. Mam 186 cm wzrostu i 89 cm w kroku. Czy któraś z tych ram będzie dla mnie ok? 1. Dł rury poziomej 56,5cm, rura pionowa 52,7cm 2. dł rury poziomej 56 cm, rura pionowa 53cm 3. Dł rury poziomej 57 cm, rura pionowa 54 cm 4. dł rury poziomej 57,5 cm, Odległość od osi suportu do górnej krawędzi siodełka: 80 cm (regulacja +/- kilka cm) z góry dziękuje za pomoc. Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez MarcinO85
ernorator Opublikowano 14 Września 2022 Opublikowano 14 Września 2022 Te wartości same niewiele mówią, mogą charakteryzować różne rowery. Najlepiej podaj model. Potem przyjdzie kolej na pytania, ile jeździsz, gdzie, czego oczekujesz itd.
ROZEK Opublikowano 14 Września 2022 Opublikowano 14 Września 2022 Witam jeśli chciałbyś rower szosowy na wzrost 186,to mam na sprzedaż Świerzno co złożony BeOne Diablo na Tiagrze+ koła FSA Energy.Mozemy się dogadać. Witam jeśli chciałbyś rower szosowy na wzrost 186,to mam na sprzedaż Świerzno co złożony BeOne Diablo na Tiagrze+ koła FSA Energy.Mozemy się dogadać. Odpowiadając na twoje pytanie to 57cm. ,ale to nie wszystko, zależy czy chcesz mieć sylwetkę bardziej agresywna,czy rekreacyjną.Jesli agresywna to dłuższą rura pozioma,zaś rekreacyjną to krótsza.A podchodząc do tematu nieco inaczej to rura krótsza a pozycję reguluje się dla.mostka kierownicy.Do tego musisz wziąć pod uwagę,że niektórzy błędnie podają rozmiar nie uwzględniając czy rama jest opadająca czy prosta.Ja już ten temat przechodziłem kilka lat temu.Obecnie śmigam na Demie róż.56 i jest mała jak dla mojego wzrostu ale wygodnie mi się jeździ i jej nie zmieniam pukico. Jak chcesz to mogę podesłać Tobie fotki BeOne.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi