Pielgrzym Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Shimano! Jazda z słuchawką w uchu i puszczoną muzyką umila jazdę... jednak szum zagłuszający ów muzykę jest bardzo flustrujący Pytam się was zatem czy macie może jakieś sposoby na "pozbycie się" szumu powietrza
revolta1 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Podglos sprzet ? Ja tez czasem slucham muzyki jak jade uzywam wtedy sluchawek tego typu jak na focie i nie jeat wtedy tak zle
Pietern Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Słuchawki, dokanałowe mają różną skuteczność tłumienia tła, czasem to sprawa gumek. Zajrzyj na fora o sprzęcie muzycznym tam mają swoje typy.
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Ja raz wybrałem się z typowymi 'pchełkami' i zrezygnowałem z jazdy w słuchawkach. Teraz przerzuciłem się na szosę i szczerze mówiąc wolałbym nie szaleć w słuchawkach, tym bardziej że jeżdżę głównymi drogami. Nie boję się jazdy w ruchu ulicznym, ale uważać trzeba. Co do dokanałowych, to jak najbardziej - można dokupić sobie inne gumki, tak jak to napisał @Pietern. Jednakże do innej jazdy niż MTB dokanałowych bym nie polecał.
Pietern Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Heh, ja w ogóle nie używam słuchawek w okolicznościach przyrody. Nie po to jeżdżę po lesie aby zagłuszać jego dźwięki. No i nawet w lesie warto wiedzieć co się dzieje dookoła. Odczuwam sporą niepewność, kiedy wyprzedzam kogoś, kto ma zatkane uszy jakimś hałasotwórczym urządzeniem.
Fenthin Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Słuchawki dokanałowe z piankami. Mocno poprawia szczelność.
Nemrod Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 (edytowane) Najskuteczniejsze będą słuchawki z aktywnym tłumieniem hałasu (NC). Mogą też być dokanałówki z wysoką izolacją, np: coś Etymotic z triflagami. Edytowane 18 Sierpnia 2017 przez Nemrod
Pielgrzym Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zatem po pierwsze ktoś mówił że to niebezpieczne jechać z słuchawkami w uszach ... spokojnie, nie wykorzystuje "w pełni" słuchawek a zakładam tylko jedną słuchawkę... sprawa druga to taka że podgłaśnianie nie bardzo wchodzi w gre z tego powodu że na normalnej głośności praktycznie nie udaje się rozpoznać nawet melodii a od zwiększenia głośności prędzej czy później zaczyna bolec ucho.... sprawa trzecia to że mam już słuchawki dokanałowe ( takie jak na załączniku ) i pomimo że Świetnie dopasowują się do ucha i są szczelne to i tak nie jest lepiej
Marcin_WWL Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Pomimo, że sam nie jeżdżę z muzą w uszach, to jakiś czas temu oglądając na YT pewien kanał, jeden gość wspominał właśnie coś o zmianie pianek, tudzież gumek w słuchawkach na jakieś super hiper. Zapytaj go na FB: Rafał Vegereggae , może podpowie co to za cudo zastosował.
Rekomendowane odpowiedzi