Skocz do zawartości

Słuchawki i szum powietrza - POMOCY

Pielgrzym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Shimano!

Jazda z słuchawką w uchu i puszczoną muzyką umila jazdę... jednak szum zagłuszający ów muzykę jest bardzo flustrujący

Pytam się was zatem czy macie może jakieś sposoby na "pozbycie się" szumu powietrza

Opublikowano

Podglos sprzet ?

Ja tez czasem slucham muzyki jak jade uzywam wtedy sluchawek tego typu jak na focie i nie jeat wtedy tak zle 

7e88-a9e2-44ba-a06b-c18ac0010aec_large.jpg
Opublikowano

Słuchawki, dokanałowe mają różną skuteczność tłumienia tła, czasem to sprawa gumek. Zajrzyj na fora o sprzęcie muzycznym tam mają swoje typy. 

Opublikowano

Ja raz wybrałem się z typowymi 'pchełkami' i zrezygnowałem z jazdy w słuchawkach. Teraz przerzuciłem się na szosę i szczerze mówiąc wolałbym nie szaleć w słuchawkach, tym bardziej że jeżdżę głównymi drogami. Nie boję się jazdy w ruchu ulicznym, ale uważać trzeba.

Co do dokanałowych, to jak najbardziej - można dokupić sobie inne gumki, tak jak to napisał @Pietern. Jednakże do innej jazdy niż MTB dokanałowych bym nie polecał.

Opublikowano

Heh, ja w ogóle nie używam słuchawek w okolicznościach przyrody. Nie po to jeżdżę po lesie aby zagłuszać jego dźwięki. No i nawet w lesie warto wiedzieć co się dzieje dookoła. Odczuwam sporą niepewność, kiedy wyprzedzam kogoś, kto ma zatkane uszy jakimś hałasotwórczym urządzeniem.

Opublikowano

Słuchawki dokanałowe z piankami. Mocno poprawia szczelność.

Opublikowano (edytowane)

Najskuteczniejsze będą słuchawki z aktywnym tłumieniem hałasu (NC).

Mogą też być dokanałówki z wysoką izolacją, np: coś Etymotic z triflagami.

Edytowane przez Nemrod
Opublikowano

Zatem po pierwsze ktoś mówił że to niebezpieczne jechać z słuchawkami w uszach ... spokojnie, nie wykorzystuje "w pełni" słuchawek a zakładam tylko jedną słuchawkę... sprawa druga to taka że podgłaśnianie nie bardzo wchodzi w gre z tego powodu że na normalnej głośności praktycznie nie udaje się rozpoznać nawet melodii a od zwiększenia głośności prędzej czy później zaczyna bolec ucho.... sprawa trzecia to że mam już słuchawki dokanałowe ( takie jak na załączniku ) i pomimo że Świetnie dopasowują się do ucha i są szczelne to i tak nie jest lepiej

hire_45695.jpg
Opublikowano

Pomimo, że sam nie jeżdżę z muzą w uszach, to jakiś czas temu oglądając na YT pewien kanał,  jeden gość wspominał właśnie coś o zmianie pianek, tudzież gumek w słuchawkach na jakieś super hiper. Zapytaj go na FB: Rafał Vegereggae , może podpowie co to za cudo zastosował.