p4w3k Opublikowano 28 Lipca 2022 Opublikowano 28 Lipca 2022 (edytowane) Cześć! Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jest to mój pierwszy post na forum i proszę o wyrozumiałość W mojej szosie FUJI Altamira 1.3 (2016) bez względu na regulację tylnej przerzutki (śrubkami L oraz H) na największej tarczy przerzutka ociera o szprychy. Mam podejrzenie, że coś jest krzywe, ale nie wiem czy to kwestia haka czy coś innego. Załączam zdjęcia, na których nie widać tego aż tak dobrze jak na żywo, ale przerzutka wydaje mi się przekrzywiona. Czy możecie coś pomóc? Przerzutka to Shimano 105. Edytowane 28 Lipca 2022 przez p4w3k Doprecyzowanie modelu przerzutki
eathan Opublikowano 28 Lipca 2022 Opublikowano 28 Lipca 2022 Sprawdź hak przerzutki. Na zdjęciu dziwnie odstaje (może nie jest dokręcony) albo jest po prostu krzywy. 1
Nemrod Opublikowano 28 Lipca 2022 Opublikowano 28 Lipca 2022 Krzywy hak. Ładnie widać na drugim zdjęciu. 1
p4w3k Opublikowano 29 Lipca 2022 Autor Opublikowano 29 Lipca 2022 Dziękuję! Faktycznie hak był krzywy - prostowanie w serwisie rozwiązało problem (20zł). Pozdrowienia! 1
jhartman Opublikowano 29 Lipca 2022 Opublikowano 29 Lipca 2022 Kupiłem na allegro najtańszy przyrząd do prostowania haka. Dobra inwestycja - przynajmniej teraz mam zawsze wyregulowane przerzutki Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi