Janek30 Opublikowano 27 Lipca 2022 Opublikowano 27 Lipca 2022 Witam. Mam rower revoe typu fatbike. Silnik 36V 250W, bateria 31,5Ah. Mam taki otóż problem: Póki mam pełną baterię to na podjazdach mam pełen zakres wspomagania, ale gdy już trochę wyjeżdżę kilometrów i z czterech kresek baterii mam trzy to wtedy pod górkę brakuje mi mocy, znaczy mam wspomaganie ale dużo słabsze i odczuwam jakby silnik tracił wtedy moc prawie do zera i ledwo co jadę. Jak już podjazd się skończy i jadę po płaskim lub z górki to wtedy silnik odzyskuje swoją moc i pracuje normalnie. Prosiłbym o pomoc. Dodam jeszcze że zwiększałem moc baterii z 10 Ah do 31,5 Ah.
Bujak Opublikowano 27 Lipca 2022 Opublikowano 27 Lipca 2022 31.5Ah to pojemność baterii, nie moc.Na wydajności baterii nie znam się za bardzo, ale to normalne, że spada wraz ze spadkiem napięcia. Może wina leży w jakości ogniw?
Janek30 Opublikowano 27 Lipca 2022 Autor Opublikowano 27 Lipca 2022 No właśnie pojemność. Przejęzyczyłem się.
Janek30 Opublikowano 27 Lipca 2022 Autor Opublikowano 27 Lipca 2022 Wiem że może spadać napięcie na podjazdach. Tylko że jak mam naładowaną baterię to do kiedy mam wszystkie kreski baterii to na podjazdach mi trzyma pełen zakres, a wystarczy że spadnie o jedną kreskę i na podjazdach mam spadek prawie do zera a rower ma jeszcze jakieś 100 km zasięgu
Rekomendowane odpowiedzi