szewczur Napisano 9 Kwiecień 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2017 Witam, Chce się przesiąść na spd w mojej zjazdówce i mam dylemat co wybrać. Budżet do +/- 1000zł za komplet buty + pedały. pedały zastanawiam się pomiędzy systemie crank brothers czyli mallet dh lub time czyli atac dh4, a może jakieś inne propozycje zalezy mi sporej platwormie i łatwym wpinaniu. Co do butów to mam mniejszy dylemat bo myślałem o 5.10 impact lub budżetowo o shimano am9. Chyba że macie jakieś inne pomysły. Będę wdzięczny za wszelkie propozycje i sugestie, dzięki za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
LukasFR22 Napisano 9 Kwiecień 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2017 Ja śmigam na pedałach Shimano DX PD-M636, buty Shimano AM-5 i jestem bardzo zadowolony z butów bo są wygodne dla moich stóp, mają ochornę na lewą stronę kostki i stopa w lecie nie poci się prawie wcale. Co do pedałów kupiłem gruzy lecz dałem im nowe życie bo w końcu oldschool z wpinaniem i wypinaniem nie mam problemu bo pasują do nich bloki SM-SH51a DX'y mają mocne sprężyny w zatrzaskach. Wcześniej jezdziłem na nowych DX'ach PD-M647i jedna wielka kicha w porównaniu ze starszymi. Odnośnik do komentarza
szewczur Napisano 9 Kwiecień 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2017 Tylko właśnie nie za bardzo jestem przekonany do shimano ze wzgledu na zapychanie się błotem i mam obawy co do łatwości wpinania. Tym bardziej że to będą moje pierwsze wpinki, więc wolał bym się nie zrazić na początku, a o shimano słyszałem mieszane opinie. Odnośnik do komentarza
alfine-11 Napisano 29 Kwiecień 2017 Udostępnij Napisano 29 Kwiecień 2017 Za 400 PLN możesz kupić ubijaczki z platformami Crank Brothers Mallet 2 , a w zachodnich sklepach nawet taniej Odnośnik do komentarza
Puncu Napisano 30 Kwiecień 2017 Udostępnij Napisano 30 Kwiecień 2017 Tylko zwróć uwage na to że jedynie Shimano umożliwia regulacje siły wypięcia. Wysłane z mojego Commodore 64 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi