Uysy93 Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 Pierwszy post na forum więc miło by było się przywitać 😅. Cześć, zwracam się z pytaniem do mądrzejszych ode mnie. Czy istnieje możliwość przerobienia piasty 12x142 (konkretnie model Tiagra RS470) na 9x135? W teorii, powinienem to osiągnąć wymianą osi piasty i konusów. Ale w praktyce nie wiem czy konusy z innej piasty będą pasować (mam piastę shimano M525 9x135). Jak zapewne się domyślacie- nie chcę przeplatać całego koła, a niestety projekt który aktualnie buduje ma mocowanie koła na standard qr. Będę mega wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź tudzież dyskusję! pozdrowionka!
Uysy93 Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Opublikowano 21 Lipca 2022 Dobra, mam odpowiedz, może komuś się przyda. Ni chu chu, jest inna średnica konusów wewnętrznych, inna liczba kulek, inny promień samych konusów. Byćmoze byłoby to możliwe po rozebraniu piasty na czynniki pierwsze i wymiana wewnętrznych konusow, ale moim zdaniem za dużo kopania się bez gwarancji ze będzie to działać. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi