WMW Opublikowano 6 Lipca 2022 Opublikowano 6 Lipca 2022 Witam, Mam rower MERIDA CROSSWAY 500 z roku 2014 z: - koła (2021) DT Swiss 533d rozmiar 29", piasty DT Swiss 350 Straight Pull. (oś QR) - opona SCHWALBE Hurricane 700x40c (stary wzór) - przerzutka tył XT, przód DEORE (manetka przód z 2021). - hamulce DEORE (2019) na tarczach SM-RT64 160mm (nowe tarcze i klocki), Post Mount. - tarcza Deore Fc-M610 48X36X26, kaseta HG 500 11-32 (suport będzie chyba do zmiany). - siodełko Selle Royal Seta na sztycy ACCENT SP-428 długości 350mm, średnica 27,2mm. - amortyzatorSR Suntour NCX lite D-RL 63 / zapadnięty jeżdżę na blokadzie. Podczas ruszania ze skrzyżowania pękła mi pionowa rura tuż przy suporcie. Jeżdżę około 6000 kom rocznie w 90% po szosie. Codziennie do pracy ok. 40 do 70km. Na szybko szukam ramy w rozmiarze 55cm ze sztywnym widelcem. Gubię się w standardach sterów. Na ramę + widelec mam ok. 1500zł chyba, że widelec będzie sztywny carbon to może do 2000 zł. Macie jakieś propozycje? W moich kołach mogę założyć adapter i przerobić je na sztywne osie. Może jakaś rama od GRAVELA z Post Mount lub MTB. Chyba, że gdzieś jest fajny CROSS? Jeżdżę w trochę bardziej pochylonej pozycji z bardzo wysoko ustawionym siodełkiem (mam chyba trochę za dużą ramę) i nie chcę rezygnować z prostej kierownicy. Jakieś rady, typ, producent ? Może ktoś z okolic Warszawy podjąłby się przekładki? Jakiś serwis? Znalazłem ACCENT i nie wiem jak do ramy MTB dobrać widelec - stery.
Rekomendowane odpowiedzi