Percon Opublikowano 27 Czerwca 2022 Opublikowano 27 Czerwca 2022 (edytowane) Obecnie Posiadam Funn Launch II [140/275], rzadko jeżdżę, niewygodne już od pierwszego kontaktu, największym problemem jest brak otworu pośrodku. Chciałbym wznowić jazdy i przez to zacząłem rozglądać się za czymś nowym. Przy doborze trzeba zmierzyć odległość pomiędzy guzami kulszowymi, u mnie wychodzi to w zaokrągleniu ~12cm. Do tego niby powinno dodać się 20mm. Czyli teoretycznie wychodzi siodełko narrow 12+20=140. Po 1 cm z każdej strony. Wybór padł na model San Marco Ground. Narrow to 140/255, a wide 155/255. Rower bez zmian, Big Hit 2010, chodnik, drogi rowerowe i jakieś tam bezdroża. 181 cm, 74.X kg wagi. Przy robieniu tego Selle Italia ID match, wyszło mi L2, ale cenowo to nie na moją kieszeń. Edytowane 27 Czerwca 2022 przez Percon
Percon Opublikowano 27 Maja 2023 Autor Opublikowano 27 Maja 2023 Nie. Pisałem do kilku miejsc i nic z tego, dalej jeżdżę na tym samym, niestety. Wysyłać nie chcą, o zwrotach też nie ma mowy.
Greg29 Opublikowano 28 Maja 2023 Opublikowano 28 Maja 2023 Teraz bodajże Bontrager ma program 30-dniowego testowania siodełek - jak masz w okolicy sklep Treka to podpytaj jakie warunki, czy oddadzą Ci kasę po tych testach czy tylko bon na zakupy u nich bo to w różnych sklepach różnie praktykują
pecio Opublikowano 2 Czerwca 2023 Opublikowano 2 Czerwca 2023 @Percon źle podchodzisz do tematu. Kupujesz na necie siodełko jakie chcesz. Potem owijasz pręty taśmą aby nie było śladów montażu i jedziesz na testy. Nie pasuje to możesz w ustawowym terminie 14 dni zwrócić bez podania przyczyny. Staraj się tylko aby wszystko było jak do Ciebie dotarło( bez sladów użycia, fabrycznie zapakowane)
Rekomendowane odpowiedzi