Skocz do zawartości

Opony do Downhillu

chrzanSTUNTERmtb

Rekomendowane odpowiedzi

chrzanSTUNTERmtb
Opublikowano

Zaczynam właśnie z Downhillem i nie wiem jakie opony wybrać do roweru. Poradźcie coś.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od opon, po czym chcesz jeździć i w jakich warunkach. Dopóki nie napiszesz więcej szczegółów ciężko coś doradzić, lecz najuniwersalniejszym i w miarę rozsądnej cenie będzie 2x maxxis minnion dhf 2,35 przód 42a tył 60a.

Pozdrawiam

Opublikowano

Problem jest taki, że kolega chrzanSTUNTERmtb posiada Krossa Hexagona...

szewczur wytłumacz może koledze dlaczego do DH rowery róóznią się od turystycznych mtb ;)

Nie chcielibyśmy mieć kolegi na sumieniu...

Opublikowano

pamiętam kolegę chrzanSTUNTERmtb z tematu wymiany tarczy w hexagonie , ale skoro kolega piszę że zaczyna z DH i myśli też o budowie trasy to mam cichą nadzieję ,że kupił lub ma zamiar kupić do tego odpowiedni rower ( ja tak to pojmuje ).

Opublikowano

Od czegoś trzeba zacząć myślę że wymiana opon akurat nie zaszkodzi w tym krossie a zawsze może pomóc . Z resztą bądźmy szczerzy większość młodych ludzi zaczynających przygodę z "DH" nawet nie wie co to jest,....

A moim zdaniem lepiej i bezpieczniej bezie wymienić opony w tym krosie niż próbować wsadzić do niego foxa 36/40.

a co do wytłumaczenia dlaczego i czym się różnią rowery do dh od "zwykłych" turystycznych to myślę że kolega chrzanSTUNTERmtb dowie się tego na pierwszej prawdziwej trasie.

Pozdrawiam,

chrzanSTUNTERmtb
Opublikowano

Wielkie dzięki! Poza tym planuję zakup jakiegoś roweru.