GrochowaMTB Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Witam, chcę kupić nowy rower, mam upatrzony. Rower dosyć drogi, katalogowo ok 8699 zł. Ceny spadły do ok 7800 a gdzieś już widziałem 6999 ale nie było mojego rozmiaru. Kiedy jest najlepszy okres? Czy to już czy spokojnie czekać?
Puncu Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Najlepiej jesienią. Są wyprzedaże starego rocznika bo wchodzi następny. Z jednej strony im później tym lepiej, ale trzeba uważać bo popularne rozmiary schodzą dość szybko.
GrochowaMTB Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2017 7 minut temu, Puncu napisał: Najlepiej jesienią. Są wyprzedaże starego rocznika bo wchodzi następny. Z jednej strony im później tym lepiej, ale trzeba uważać bo popularne rozmiary schodzą dość szybko. Czyli jeszcze trochę wytrzymać? Do września? października?
Puncu Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Trudno powiedzieć. Zależy od obecnej ilości w sklepach i magazynach. Jeżeli jest ich dużo to można czekać. Warto obserwować strony internetowe czy posiadają ten model w danym rozmiarze, jeżeli zaczyna brakować to można pokusić się o kupno.
Fenthin Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Najlepszy okres na zakup roweru to ten, gdy ma się pieniądze. Jasne, jeśli sobie ciułasz i zakładasz, że zakupy zrobisz w lutym czy marcu z tego co akurat będzie w ofercie, dostaniesz spory rabat na nową kolekcję i z dostępnością nie ma problemów. Jeśli jednak masz upatrzony już teraz jakiś tegoroczny model, czekanie do oporu skończy się zapewne tym, że go już nie kupisz. I pamiętaj, cena na metce w sklepie to jedno. Nawet na wyprzedażach. Ile wydasz, zależy od gadki. Ja na wyprzedażowym modelu urwałem kiedyś jeszcze dodatkowe 12,5% od katalogowej ceny. W sumie zapłaciłem 75% tego, co życzył sobie producent. Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez Fenthin 1
Red Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Witam, chcę kupić nowy rower, mam upatrzony. Rower dosyć drogi, katalogowo ok 8699 zł. Ceny spadły do ok 7800 a gdzieś już widziałem 6999 ale nie było mojego rozmiaru. Kiedy jest najlepszy okres? Czy to już czy spokojnie czekać? Najlepszy okres to początek i środek sezonu, kiedy w sklepie jest duża dostępność rozmiarów a sprzedawca skłonny jest dać rabat.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
malkontent Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Widzę, że będzie sporo różnych opinii. W listopadzie mój syn kupował rower (jeździliśmy całą zimę) - na dzień dobry dostał 20% rabatu na rowery z 2016 roku, albo 10% na rowery z rocznika modelowego 2017 (Kross). Żona, którą namawialiśmy na wspólne jeżdżenie opierała się długo i dopiero wraz z pierwszymi ciepłymi dniami udało się ją zaciągnąć po zakupy. Pierwsze stwierdzenie - rowery poszły w górę (na przykładzie Krossa) dodatkowo, udało się "wymęczyć" 5% rabatu i tylko dlatego, że pamiętali nasze zimowe zakupy. Pamiętać też trzeba, że mocno rotują tylko te tańsze rowery i tutaj też rozmiary zawsze powinny być na stanie. W przypadku droższych, może okazać się, że na sklepie jest tylko jedna sztuka i w okolicy jest drugi czekający na zimową obniżkę cen :-) .
Franz Mauer Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Cena roweru zalezy w głównej mierze od kursu waluty, w której rozlicza się z dostawcą sprzedawca. To ma duży wpływ na ewentualną cenę promocyjną. W wiekszości przypadków sklepy rozliczają się z dostawcami w oparciu o kurs EUR.
Rekomendowane odpowiedzi