Brabus Opublikowano 14 Czerwca 2022 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Witam, 5 tygodni temu złamałem prawy obojczyk z przemieszczeniem. Wolałem nie podddwać się operacji(z kilku względów) i na kwalfikacji do operacji powiedziano mi, że powino się zrosnąć w ortezie. Lekarz prowadzący mówi, że on by zalecał operację, ale możemy też pozostać przy ortezie. Po 5 tygodniach nie widać było na rtg zrostu, odłamy nie przemieściły się.Czasami czuję, że lekko mi się tam rusza jeszcze. Nie palę, chodzę na PM i laser, stosuję mumio i Boneactive complex plus.Nic mnie tam nie boli, nie mam drętwień. Mam w związku z tym kilka pytań: ) 1.Miał ktoś podobne złamanie i nie robił operacji? 2.Po jakim czasie powinno się zrosnąć? 3.Czy będe miał pełen zakres ruchów i jakieś bóle poważne przez resztę życia? Pozdrawiam :) Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/Z%C5%82amany_obojczyk_z_przemieszczeniem.-t1218259.html
dorian_r Opublikowano 5 Lipca 2022 Opublikowano 5 Lipca 2022 tego Ci nikt nie powie. Kilkoro moich podopiecznych miało połamane obojczyki, i za każdym razem była operacja + rehabilitacja, po czym trening siłowy i udawało się odzyskać 100% zakresu ruchu. Ale to ocena lekarza i fizjoterapeuty prowadzącego, a nie szukanie porad w necie:P
jhartman Opublikowano 5 Lipca 2022 Opublikowano 5 Lipca 2022 Ja ze złamanym obojczykiem chodziłem 2 tygodnie po szpitalu czekając na operację. Byłem w ortezie ale odczucia przemieszczających się kości było bardzo nieprzyjemne.Po spojeniu złamania płytką życie od razu zrobiło się łatwiejsze...Zrobisz jak chcesz ale nie szukaj porady u znachorów z internetu...
Brabus Opublikowano 11 Lipca 2022 Autor Opublikowano 11 Lipca 2022 dzięki za odpowiedzi. zrósł się OK, bez operacji. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi