Skocz do zawartości

Dwudniowe szkolenie MTB w Zakopanem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W najbliższy weekend firma Kellys organizuje dwudniowe szkolenie MTB dla początkujących w Zakopanem. Czy ktoś już był na takim szkoleniu i czy rzeczywiście indywidualnie podchodzą do każdego ucznia? Technika w terenie u mnie leży, ale jeżdżę na hardtail (bez tylnego amortyzatora) i ćwiczę pod kątem maratonów MTB, a nie downhillu. Poza tym technikę trzeba będzie szlifować samodzielnie na szlakach w okolicy, bo przez 2 dni instruktor co najwyżej pokaże kilka sztuczek i dostrzeże błędy. Koszt takiego szkolenia to 400 zł z wypożyczeniem roweru enduro.

Opublikowano

@Franz Mauer Tak, chodzi o MTB Academy. Czy to szkolenie tylko pod enduro czy można się tam nauczyć techniki jazdy każdym rowerem górskim? Jeżdżę na hardtail i w najbliższym czasie nie planuję przesiadki na enduro/downhill, natomiast chcę podszkolić technikę i przełamać się na zjazdach w terenie.

Opublikowano

Z tego co pamiętam takie szkolenie było rok czy dwa lata temu przy okazji JoyRide Harenda. Brały w nim udział i fulle i sztywniaki. Niektóre rowery mają przewage tam gdzie inne wymiękają. Fullem przelecisz przez tarke a sztywniakiem przez kierownice, za to przewage mają na ciasnych bandach i podjazdach ;)

• Pomógł 1
Opublikowano

Szkolenie obejmuje ogólne pojęcia i techniki związane z MTB, nie koniecznie z enduro. Akurat dysponują rowerami enduro, ale bez problemu pozyskasz wiedze do wykorzystania przy użytkowaniu HT ;)

• Pomógł 1
Opublikowano

Niestety zabrakło miejsc. Pojadę następnym razem. A może znacie jakieś inne szkolenia MTB dla początkujących, niekoniecznie pod enduro?

Opublikowano

Ja Ci moge zrobić

W Krakowie jest OTR - Otwarte Treningi Rowerowe. Są tam grupy MTB i Szosowe, od początkujących do zaawansowanych.

Nie moge na telefonie sprawdzić skąd jesteś, ale może jest coś w Twojej okolicy.

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 16.08.2017 o 23:49, Puncu napisał:

Ja Ci moge zrobić emoji3.png

W Krakowie jest OTR - Otwarte Treningi Rowerowe. Są tam grupy MTB i Szosowe, od początkujących do zaawansowanych.

Nie moge na telefonie sprawdzić skąd jesteś, ale może jest coś w Twojej okolicy.

Ale tak za darmo? :P

Opublikowano

Tak, za darmo. Znajdź sobie na FB "Otwarte Treningi Rowerowe Kraków" i "Chodźże na rower"

Opublikowano
Godzinę temu, Madzik napisał:

Ale tak za darmo? :P

Jeszcze nie jestem na tyle zajebisty żeby jazda ze mną była płatna :D

A OTR jest za darmo ;)

• Lubię to! 1
Opublikowano
Godzinę temu, nctrns napisał:

Tak, za darmo. Znajdź sobie na FB "Otwarte Treningi Rowerowe Kraków" i "Chodźże na rower"

I parę innych też się znajdzie, ale bardziej szosowych.

Opublikowano
W dniu 4.09.2018 o 12:44, Puncu napisał:

Jeszcze nie jestem na tyle zajebisty żeby jazda ze mną była płatna :D

A OTR jest za darmo ;)

To chyba wolę trening personalny ;)