Skocz do zawartości

Scott G-Zero FX 25

Inflator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Syn 11 lat, złapał zajawkę na budowanie tras, skakanie na rowerach. Koledzy pokupowali fulle za naprawdę grube pieniądze a On tam za nimi pociska na swoim górskim jeszcze na 24" kołach.

Na szczęście nie należy do narzekających i cieszy się tym co ma.

Ale dostaliśmy właśnie od dziadków z Niemiec ich stare rowery Scott G-zero fx 25.

Kompletnie się na tym nie znam, na pierwszy rzut oka widzę tylko, że budowa tej tylnej amortyzacji znacznie odbiega od tego co mają koledzy.

Pytanie jednak czy taki model nada się na początek przygody z enduro? Dziadkowie pewnie się załamią jak zobaczą co On na nich będzie wyprawiał :)

Muszę wymienić opony, tam były założone 26"/1,9 ale mało agresywne. Jest tam obręcz z klockowymi zaciskami. C

zy Ona przyjmie szerszy rozmiar opony np 2,2?

Oponę wymienię, ale nie wiem czy czasem obręcze nie mają dedykowanych szerokości opon.

Dziękuje 

• 6 miesięcy temu...
Skiper78 (maciej)
Opublikowano

Miałem jako 1 szy g zero potem oddałem synowi starszy od twojego ale był zadowolony na początek ok rower. O ile pamiętam to było tam miejsce na wstawienie hamulców tarczowych ( zacisków ). Jakby to było w twoim g zero to tylko koła poszukaj z tarczami i powinno być ok.