Skocz do zawartości

Wymiana klamki hamulcowej shimano BR-M395

Lesky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam hamulce BR-M395 i niestety uszkodziłem gwint do odpowietrzania, więc muszę wymienić klamkę. I teraz nie wiem jaką dobrać, żeby było dobrze. Żeby pasowała do przewodu hamulcowego, bo wiem też że są różne.
Czy klamka BL-T445 będzie dobra? Akurat ktoś na OLX taką sprzedaje w niewysokiej cenie prawą w mojej okolicy.

Opublikowano (edytowane)

Każda klamka shimano będzie pasowała. Znajdź sobie taką, która będzie w miarę możliwości podobna do lewej (kształt i długość dźwigni). BL-M445 nowa kosztuje w okolicach 45zł.

Edytowane przez vdcmike
Opublikowano
9 godzin temu, vdcmike napisał:

Każda klamka shimano będzie pasowała. Znajdź sobie taką, która będzie w miarę możliwości podobna do lewej (kształt i długość dźwigni). BL-M445 nowa kosztuje w okolicach 45zł.

Czemu do lewej? Skoro mam uszkodzoną prawą.
Tak widziałem na allegro te za 45, ale tylko lewe sprzedają.

Opublikowano (edytowane)

Nie ma znaczenia... do tej sprawwnej ;) Chidziło mi o to żebya nie miał kompletnie różnych od siebie klamek na kierownicy. Klamka bl-mt401 powinna być w miarę podobna.

Edytowane przez vdcmike
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak wyżej, mam hamulce BR-M395 pod 2 tloczki i problem z klamką do wymiany. Czy kalmka SHIMANO ZEE BL-M640 pod 4 tłoczki będzie bez problemu kompatybilna? 

Opublikowano

Każda klamka shimano będzie kompatybilna. Najbliżej pod względem działania/wyglądu będzie bl-mt400 lub 200.