Wektor Opublikowano 5 Maja 2022 Opublikowano 5 Maja 2022 Witam wszystkich. Chciałbym się poradzić jaki bębenek kupić do koła wh-r550. Znalazłem Y3c598020, jednak sprzedawca twierdzi że nie będzie pasował do mojego koła. Wysłał mi numer modelu pasującego -y4c498090- jednak nie ma go na sprzedaż. Mało tego nie widzę go gdziekolwiek do kupienia ani w Polsce ani za granicą. Czy ktoś może orientuje się czy istnieje jakiś zamiennik? Może jest jeszcze inne rozwiązanie? Będę wdzięczny za każdą radę, bo nowych kół to wolałbym nie kupować Pozdrawiam
Rozwiązanie Wektor Opublikowano 17 Maja 2022 Autor Rozwiązanie Opublikowano 17 Maja 2022 Jakby ktoś się borykał z podobnym problemem to polecam zwyczajnie spróbować zregenerować bębenek. Osobiście kupiłem klucz do rozkręcenia bębenka na części pierwsze i wyczyściłem porządnie wnętrze, zapadki itd. Na zapadkach było ogromnie dużo brudu, który je lepił i szczególnie w niskich temperaturach podczas jazdy stawał się tak gęsty, że zapadki nie miały siły powrócić do poprzedniej pozycji. Po naniesieniu smaru na łożyska kulkowe (pamiętać, żeby ich nie pogubić) bębenek zaczął głośniej cykać i nie ma z nim na razie problemu :)
Rekomendowane odpowiedzi