sebus181 Opublikowano 4 Maja 2022 Opublikowano 4 Maja 2022 Witam. Mam pytanie odnośnie przerzutki SRAM SX Eagle. Czy ktoś z was posiada i może mi powiedzieć jak się sprawuje? Kolejna sprawa czy ta przerzutka posiada sprzęgło lub coś co napina łańcuch na tyle mocno.. ponoć w SRAM sprzęgło jest cały czas wlaczone?? Zależy mi na tym żeby łańcuch nie skakał po ramie jak wjadę w teren.. Pozdrawiam i dziękuję za odp.
Kkaaeell Opublikowano 4 Maja 2022 Opublikowano 4 Maja 2022 SX i nx mają słabe sprężyny napinające. Jeździ się do momentu aż przezutka się posypie na co długo nie trzeba czekać i można wymienić na gx lub jak ja na deore😜
sebus181 Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Opublikowano 4 Maja 2022 Z tego co czytałem i ogladalem te przerzutki sprawują się całkiem ok i sprzęgło się sprawdza.. jest trochę inne niż w Shimano..
Kkaaeell Opublikowano 4 Maja 2022 Opublikowano 4 Maja 2022 (edytowane) To jak wiesz lepiej i odpowiadasz sobie na pytanie to po co pytasz? SX skacze jak po***aby z nx jest trochę lepiej. Chyba że teraz to dla ciebie twister to możesz założyć sobie acere. Edytowane 4 Maja 2022 przez Kkaaeell
adam alpinista rowerowy Opublikowano 4 Maja 2022 Opublikowano 4 Maja 2022 ja mam sram sx i na lekki teren jest okej sprzęgło ale jak wiedziesz w kamienie i korzenie to łańcuch tak lata że zmienia przełożenia albo nawet zdażyło mi sie że łańcuch spadł i teraz zastanawiam sie nad zakupem nx czy może dopłacić do gx ale jeśli chodzi o wykonanie sx to super i na xc albo lekki trail to okej ale jak na enduro to nie polecam
Rekomendowane odpowiedzi