Skocz do zawartości

Jaki zacisk shimano polecacie w ice technologies 4 tłoczkowy?

Wlosiol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Posiadam rower Giant Trance 27,5 z 2016 roku. Najczęściej jeżdżę na nizinach, ale przez ok. 3 miesiące w roku katuję hamulce w górach. Jaki zacisk byście polecali w ice technologies 4 tłoczkowy do 500 zł ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Edytowane przez Wlosiol
Opublikowano (edytowane)

Do 500 zł możesz kupić najwyżej jeden zacisk XT m8120. Jeśli chciałbyś mieć cały zestaw w tej technologi, czyli tarcze + kompletne hamulce to musisz liczyć bliżej 2 tyś zł (dopiero tarcze XT są w tej technologii, a hamulce to min. SLX m7120)

Edytowane przez adimg19
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Wybacz nie sprecyzowałem. Chodzi mi o sam zacisk.

Opublikowano

Jeśli się nie mylę to masz tam klamkę M396 (Acera), wiec bez wymiany calego układu hamulcowego nie obejdzie się. 

Opublikowano

Zacisk to kup taku, żeby pasował do przewodu. Jesli masz obecnie końcówkę banjo to slx/xt, natomiast jeśli kest prosta oliwka to deore (m6100 ew. mt520). Te zaciski względem xt/slx różnią się wyłącznie sposobem mocowania przewodu. Te same ceramiczne tłoczki mają.

• Lubię to! 1
Opublikowano
10 godzin temu, adimg19 napisał:

Jeśli się nie mylę to masz tam klamkę M396 (Acera), wiec bez wymiany calego układu hamulcowego nie obejdzie się. 

Masz rację ale na razie szukam dobrego zacisku.

Mam do wyboru: BR-M7120, BR-M8120, BR-M820, BR-M640. Wiem, że dwa ostatnie są do downhillu, ale czy też mogę ich używać? bo różnica cenowa jest znikoma tylko BR-M7120 jest o wiele tańszy.

Opublikowano

Wszystki pod względem konstrukcji i siły hamowania są identyczne. Kwestia mocowania przewodu.

• Pomógł 1