boli92 Opublikowano 3 Maja 2022 Opublikowano 3 Maja 2022 (edytowane) Cześć, szukam pomysłu co mogę sprawdzić w rowerze by wyeliminować trzaski niosące się po ramie.. Rower to Kross Level 14.0. Karbonowa rama wydaje się być nigdzie nie uszkodzona, na zewnątrz żadnych peknięć czy rysek. Rower zaczął wydawać dźwięki trzaskania po jednym z singletracków. Do tej pory sprawdziłem łożyska sterów (z różną siłą dociągałem te łożyska), łożyska suportu również kręcą się gładko i nie mam się do czego przyczepić. Dźwięk pojawia się podczas mocniejszego naciskania na pedały podczas jazdy (podczas sprintu słychać 2-3 trzaski) oraz podczas postoju gdy na zaciśniętym hamulcu staniemy na pedale to słychać pojedynczy trzask. Niestety karbonowa rama tak niesie, że nie mam pojęcia skąd on może się wydobywać. Będę wdzięczny za jakiś pomysł co mogę jeszcze sprawdzić Edytowane 3 Maja 2022 przez boli92
Piter7707 Opublikowano 3 Maja 2022 Opublikowano 3 Maja 2022 Nasmarować gwinty pedałów wkręcając do korby,śruby blatu przedniego ,sztyca
boli92 Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Opublikowano 3 Maja 2022 @Piter7707 w sumie o pedałach nie pomyślałem - dzięki. Sztyce chyba bym wyeliminował gdyż zapomniałem napisać, ale nawet z zdemontowaną było to samo.
Rekomendowane odpowiedzi