bas_1980 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Cześć! od dawna przeglądam forum, nastał też czas, że mogę sobie czasowo i finansowo pozwolić na rower szosowy (do tej pory jeździłem jedynie na takim zwykłym "góralu" robiąc 50-100km). Jako nowicjusz w temacie, zrobiłem wcześniej porządny przegląd i wiem, czego mniej więcej chce: - min. grupa 105 - hamulce tarczowe (najlepiej hydrauliczne) - widelec karbonowy Z racji, że rynek rowerów wygląda jak wygląda i ciężko jest ustrzelić nowy, przeglądam cały czas OLX/Allegro. Znalazłem np. coś takiego: https://www.olx.pl/d/oferta/bmc-teammachine-alr-disc-pelne-105-hydraulika-CID767-IDOw1Lf.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=3 Dodatkowo udało mi się ustrzelić Canyona Endurace, z dostawą w odleglejszym terminie (lato). Pytanie, co byście wybrali: Nowego Canyona, czy używanego BMC? Podejrzewam, że rowery są do siebie porównywalne (może się mylę). Na co szczególnie zwrócić uwagę przy zakupie używanego roweru? Biorąc pod uwagę oczywiste aspekty mechaniczne (to tak jak z kupnem samochodu, ale pewnie są jakieś niuanse). Dzięki wielkie, za wsparcie i pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi