Skocz do zawartości

Endomondo + kadencja + licznik

GBike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Poszukuję czujnika kadencji zintegrowanego z czujnikiem prędkości, który współpracuje z Endomondo. Jeżeli ktoś posiada wiedzę w tej materii, to poproszę o podzielenie się nią.

Edytowane przez GBike
Opublikowano
25 minut temu, suqub napisał:

Jaki masz licznik?

Licznikiem ma być Endomondo. Poszukuję czujników kompatybilnych z apką.

Opublikowano

A czyli z telefonem ma to działać? Powiedz jeszcze czytasz ANT+ w tel. Ja kupiłem okazyjnie Wahoo Blue SC. Ma Ant i Bluetooth. W stravie działa tylko kadencja bo prędkość bierze z GPS... Głupia aplikacja

Sigma ma sam czujnik kadencji działający z ANT+.

Zero i to https://m.centrumrowerowe.pl/akcesoria/liczniki-rowerowe/czesci-zapasowe/p,bezprzewodowy-czujnik-kadencji-ant-do-rox-10-20503-sigma,231526.html

Opublikowano
3 minuty temu, suqub napisał:

Powiedz jeszcze czytasz ANT+

Hmmmm no właśnie tego nie wiem. Kupiłem czujnik bez ANT+ i przy parowaniu Endomondo zgłasza brak w pobliżu urządzeń ANT+. Czy z tego komunikatu można wnioskować że w telefonie mam obsługę ANT+ ?

Próbuję coś skompletować na zimę żeby mi się nie nudziło na trenażerze hihi.

Opublikowano

Ściągnij że sklepu Google ant+ tester i sprawdź lub poczytaj w Google czy twój tel ma.

Opublikowano

Będę wdzięczny za każdą sugestię.:D

15 minut temu, suqub napisał:

Ściągnij że sklepu Google ant+ tester i sprawdź lub poczytaj w Google czy twój tel ma.

No i nie mam obsługi ANT+, dostępny plugin jest na starego androida.

Opublikowano

Hmm nie rozumiem. A zrobiłeś test? Ja mam najnowszego androida w wersji 7 i mam plugin zainstalowany. Powiedz jaki. Masz tel

Opublikowano
Dnia 14.08.2017 o 19:22, GBike napisał:

Poszukuję czujnika kadencji zintegrowanego z czujnikiem prędkości, który współpracuje z Endomondo.

Endo ma możliwość korzystania z czujnika karencji? Jakoś sobie nie przypominam.

Opublikowano
40 minut temu, Red napisał:

Endo ma możliwość korzystania z czujnika karencji? Jakoś sobie nie przypominam.

Screenshot_2017-05-16-14-12-40.jpeg
  • Lubię to! 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 15.08.2017 o 21:14, GBike napisał:

Screenshot_2017-05-16-14-12-40.jpeg

Jak rozwiązałeś problem? Też chcę podłączyć czujnik kadencji i prędkości pod endomondo na galaxy s3

• 5 tygodni później...
Opublikowano

@scric Jesli telefon nie posiada wbudowanego ANT+ to lipa, pozostaje kupić czujnik spd/cad z BT4.0 , z tego co widać to @GBike tylko wybrał kadencję jako parametr wyświetlany, natomiast czy rozwiazał problem to nie wiadomo ;) 

Tutaj link do wszelakich urządzeń wspierających ant+

https://www.thisisant.com/directory

Z tego co widzę dopiero s4 miał ANT+, ja jako licznika z ant+ używam starej xperii neo V.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 12.11.2017 o 22:12, grzechu84 napisał:

czy rozwiazał problem to nie wiadomo ;) 

Wiadomo: poczytał, poszukał i doszedł do wniosku że trzeba posiadać:

1. Tablet/Telefon musi mieć wbudowany ant+. Jeśli nie mamy takowego można próbować z modułem podłączanym przez USB.

2. Czujnik kadencja/prędkość  najlepiej 2w1

P.S. poniżej zrzut ekranu  z aplikacji Tacx'a + czujnik ant+ z dalekiego kraju za jedyne 70 zł.

Screenshot_20171129-112058.jpeg
Opublikowano

Muszę kiedyś spróbować jechać na aplikacji tacxa bo ciagle tylko zwift i zwift

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano

Mi się wydaje że Endo nie działa z czujnikami z BT tylko ANT+(nie licząc pulsu), ale nie jestem pewien

Opublikowano
Dnia 2.12.2017 o 11:40, glosny88 napisał:

Mi się wydaje że Endo nie działa z czujnikami z BT tylko ANT+(nie licząc pulsu), ale nie jestem pewien

No nawet w 100 % procentach mogę potwierdzić twoje przypuszczenia.  Oczywiście wymagany jest tablet/smartfon wyposażony w odbiornik ant+.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja jeszcze dodam ze nie tylko telefon musi sprzętowo wspierać ANT+ ale i system.

Miałem taki przypadek na Samsung Galaxy S5 Plus gdzie ANT+ był ale  nie działał na Androidzie 6.0.1  (na 5.0 działał) - wersja na rynek Polski. Dopiero musiałem ściągnąć nieco późniejszą wersje na Holandię (z polskim jezykiem) i tu juz było zaimplementowane ANT+

Opublikowano

Sony Xperia Z3 Compact posiada wsparcie Ant+ mogę sprawdzić (jak wróce z urlopu) czy smiga pod Endomondo czujnik Magene (kadencja / prędkość) jeżeli to w czymś pomoże 9_9

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej ta mam czujnik kadencji na Ant+ (Magne) i Sony Xperia 3 Compact. Czujnik działa tylko niestety nie mogę ustawić Endomondo tak żeby pokazywalo kadencje w trakcie jazdy. Jak wejdę w ustawienia czujników to pokazuje mi że czujnik jest dostępny i liczbę obrotów. Czy kadencja jest tylko dostępna w wersji Premium? Może ktoś ma i może potwierdzić?

Opublikowano
4 godziny temu, Sepior napisał:

Hej ta mam czujnik kadencji na Ant+ (Magne) i Sony Xperia 3 Compact. Czujnik działa tylko niestety nie mogę ustawić Endomondo tak żeby pokazywalo kadencje w trakcie jazdy. Jak wejdę w ustawienia czujników to pokazuje mi że czujnik jest dostępny i liczbę obrotów. Czy kadencja jest tylko dostępna w wersji Premium? Może ktoś ma i może potwierdzić?

Coś zbabolili w najnowszej wersji. Wcześniej było to bez problemów. A mam wersję tę za kilkanaście zł. 

Opublikowano
10 godzin temu, Motke napisał:

Coś zbabolili w najnowszej wersji. Wcześniej było to bez problemów. A mam wersję tę za kilkanaście zł. 

Czyli obecnie w wersji Endomondo płatnej  (tej za ok 21 zł) też nie ma kadencji, a czy jest po wykupieniu abonamentu??

Opublikowano
10 godzin temu, Sepior napisał:

Czyli obecnie w wersji Endomondo płatnej  (tej za ok 21 zł) też nie ma kadencji, a czy jest po wykupieniu abonamentu??

Muszę przyznać, że Endomondo nie używałem od conajmniej pół roku i trochę jestem zaskoczony zmianami.

Sprawdź "kolarstwo stacjonarne". U mnie przez moment zanim pogrzebałem była tam kadencja.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kadencja w Endomondo wróciła po kilku monitach. Niestety możliwość połączenia tylko po BT.

Ant+ przestali wspierać.

Endo Solvi (Endomondo)

Jun 11, 15:37 CEST

We removed ANT+ as we do not have the resources to continue support for these devices. going forward we will only support BTLE monitors for both heart rate and cadence.

..........

Best regards,
Sölvi

Niestety nadal nie ma komunikatów głosowych o bieżącej kadencji w trenerze audio :(

Generalnie olali użytkowników premium płacących abonament.

Opublikowano

Przecież wystarczy ściągnąć apkę w wersji 10.6 i wyłączyć aktualizacje i macie bez problemu kadencję, przynajmniej ja tak śmigam, a do tego czujnik na ANT+ z Note 4 i gitarka.