GBike Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) Poszukuję czujnika kadencji zintegrowanego z czujnikiem prędkości, który współpracuje z Endomondo. Jeżeli ktoś posiada wiedzę w tej materii, to poproszę o podzielenie się nią. Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez GBike
GBike Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2017 25 minut temu, suqub napisał: Jaki masz licznik? Licznikiem ma być Endomondo. Poszukuję czujników kompatybilnych z apką.
suqub Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 A czyli z telefonem ma to działać? Powiedz jeszcze czytasz ANT+ w tel. Ja kupiłem okazyjnie Wahoo Blue SC. Ma Ant i Bluetooth. W stravie działa tylko kadencja bo prędkość bierze z GPS... Głupia aplikacja Sigma ma sam czujnik kadencji działający z ANT+. Zero i to https://m.centrumrowerowe.pl/akcesoria/liczniki-rowerowe/czesci-zapasowe/p,bezprzewodowy-czujnik-kadencji-ant-do-rox-10-20503-sigma,231526.html
GBike Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2017 3 minuty temu, suqub napisał: Powiedz jeszcze czytasz ANT+ Hmmmm no właśnie tego nie wiem. Kupiłem czujnik bez ANT+ i przy parowaniu Endomondo zgłasza brak w pobliżu urządzeń ANT+. Czy z tego komunikatu można wnioskować że w telefonie mam obsługę ANT+ ? Próbuję coś skompletować na zimę żeby mi się nie nudziło na trenażerze hihi.
suqub Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Ściągnij że sklepu Google ant+ tester i sprawdź lub poczytaj w Google czy twój tel ma.
GBike Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Będę wdzięczny za każdą sugestię. 15 minut temu, suqub napisał: Ściągnij że sklepu Google ant+ tester i sprawdź lub poczytaj w Google czy twój tel ma. No i nie mam obsługi ANT+, dostępny plugin jest na starego androida.
suqub Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Hmm nie rozumiem. A zrobiłeś test? Ja mam najnowszego androida w wersji 7 i mam plugin zainstalowany. Powiedz jaki. Masz tel
GBike Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2017 To jest tablet lenovo Pad TB3-710I
Red Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Dnia 14.08.2017 o 19:22, GBike napisał: Poszukuję czujnika kadencji zintegrowanego z czujnikiem prędkości, który współpracuje z Endomondo. Endo ma możliwość korzystania z czujnika karencji? Jakoś sobie nie przypominam.
GBike Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2017 40 minut temu, Red napisał: Endo ma możliwość korzystania z czujnika karencji? Jakoś sobie nie przypominam. 1
scric Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 Dnia 15.08.2017 o 21:14, GBike napisał: Jak rozwiązałeś problem? Też chcę podłączyć czujnik kadencji i prędkości pod endomondo na galaxy s3
grzechu84 Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 @scric Jesli telefon nie posiada wbudowanego ANT+ to lipa, pozostaje kupić czujnik spd/cad z BT4.0 , z tego co widać to @GBike tylko wybrał kadencję jako parametr wyświetlany, natomiast czy rozwiazał problem to nie wiadomo Tutaj link do wszelakich urządzeń wspierających ant+ https://www.thisisant.com/directory Z tego co widzę dopiero s4 miał ANT+, ja jako licznika z ant+ używam starej xperii neo V.
GBike Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2017 Dnia 12.11.2017 o 22:12, grzechu84 napisał: czy rozwiazał problem to nie wiadomo Wiadomo: poczytał, poszukał i doszedł do wniosku że trzeba posiadać: 1. Tablet/Telefon musi mieć wbudowany ant+. Jeśli nie mamy takowego można próbować z modułem podłączanym przez USB. 2. Czujnik kadencja/prędkość najlepiej 2w1 P.S. poniżej zrzut ekranu z aplikacji Tacx'a + czujnik ant+ z dalekiego kraju za jedyne 70 zł.
Antyszprycha Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Muszę kiedyś spróbować jechać na aplikacji tacxa bo ciagle tylko zwift i zwiftWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
glosny88 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Mi się wydaje że Endo nie działa z czujnikami z BT tylko ANT+(nie licząc pulsu), ale nie jestem pewien
GBike Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2017 Dnia 2.12.2017 o 11:40, glosny88 napisał: Mi się wydaje że Endo nie działa z czujnikami z BT tylko ANT+(nie licząc pulsu), ale nie jestem pewien No nawet w 100 % procentach mogę potwierdzić twoje przypuszczenia. Oczywiście wymagany jest tablet/smartfon wyposażony w odbiornik ant+.
dfq Opublikowano 10 Stycznia 2018 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Ja jeszcze dodam ze nie tylko telefon musi sprzętowo wspierać ANT+ ale i system. Miałem taki przypadek na Samsung Galaxy S5 Plus gdzie ANT+ był ale nie działał na Androidzie 6.0.1 (na 5.0 działał) - wersja na rynek Polski. Dopiero musiałem ściągnąć nieco późniejszą wersje na Holandię (z polskim jezykiem) i tu juz było zaimplementowane ANT+
Eldo Opublikowano 10 Stycznia 2018 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Sony Xperia Z3 Compact posiada wsparcie Ant+ mogę sprawdzić (jak wróce z urlopu) czy smiga pod Endomondo czujnik Magene (kadencja / prędkość) jeżeli to w czymś pomoże
Sepior Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Hej ta mam czujnik kadencji na Ant+ (Magne) i Sony Xperia 3 Compact. Czujnik działa tylko niestety nie mogę ustawić Endomondo tak żeby pokazywalo kadencje w trakcie jazdy. Jak wejdę w ustawienia czujników to pokazuje mi że czujnik jest dostępny i liczbę obrotów. Czy kadencja jest tylko dostępna w wersji Premium? Może ktoś ma i może potwierdzić?
Motke Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 4 godziny temu, Sepior napisał: Hej ta mam czujnik kadencji na Ant+ (Magne) i Sony Xperia 3 Compact. Czujnik działa tylko niestety nie mogę ustawić Endomondo tak żeby pokazywalo kadencje w trakcie jazdy. Jak wejdę w ustawienia czujników to pokazuje mi że czujnik jest dostępny i liczbę obrotów. Czy kadencja jest tylko dostępna w wersji Premium? Może ktoś ma i może potwierdzić? Coś zbabolili w najnowszej wersji. Wcześniej było to bez problemów. A mam wersję tę za kilkanaście zł.
Sepior Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 10 godzin temu, Motke napisał: Coś zbabolili w najnowszej wersji. Wcześniej było to bez problemów. A mam wersję tę za kilkanaście zł. Czyli obecnie w wersji Endomondo płatnej (tej za ok 21 zł) też nie ma kadencji, a czy jest po wykupieniu abonamentu??
Motke Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 10 godzin temu, Sepior napisał: Czyli obecnie w wersji Endomondo płatnej (tej za ok 21 zł) też nie ma kadencji, a czy jest po wykupieniu abonamentu?? Muszę przyznać, że Endomondo nie używałem od conajmniej pół roku i trochę jestem zaskoczony zmianami. Sprawdź "kolarstwo stacjonarne". U mnie przez moment zanim pogrzebałem była tam kadencja.
2witcher2 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Kadencja w Endomondo wróciła po kilku monitach. Niestety możliwość połączenia tylko po BT. Ant+ przestali wspierać. Endo Solvi (Endomondo) Jun 11, 15:37 CEST We removed ANT+ as we do not have the resources to continue support for these devices. going forward we will only support BTLE monitors for both heart rate and cadence. .......... Best regards, Sölvi Niestety nadal nie ma komunikatów głosowych o bieżącej kadencji w trenerze audio Generalnie olali użytkowników premium płacących abonament.
89neo Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Przecież wystarczy ściągnąć apkę w wersji 10.6 i wyłączyć aktualizacje i macie bez problemu kadencję, przynajmniej ja tak śmigam, a do tego czujnik na ANT+ z Note 4 i gitarka.
Rekomendowane odpowiedzi