MiśTed Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Witam. Zębatka Narrow Wide 32t, bcd 96 asymetryczna. Czy występują takie zębatki z offsetem?
Motke Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 8 godzin temu, MiśTed napisał: Witam. Zębatka Narrow Wide 32t, bcd 96 asymetryczna. Czy występują takie zębatki z offsetem? Jeśli się pytasz o zębatki do korb typu Shimano M7000 czy M8000 to te zębatki do napędów 1x11 są zawsze z offsetem względem dużej zębatki pod 2x11 tzn są one przesunięte bardziej do środka.
MiśTed Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2022 12 godzin temu, Motke napisał: Jeśli się pytasz o zębatki do korb typu Shimano M7000 czy M8000 to te zębatki do napędów 1x11 są zawsze z offsetem względem dużej zębatki pod 2x11 tzn są one przesunięte bardziej do środka. Widzisz, mój błąd bo nie napisałem jaka korba. Mi została korba FC-M6000 z poprzedniego napędu. Wymieniłem cały napęd oprócz korby, do której tylko założyłem zębatkę Narrow Wide. Ale jestem ciekaw czy znajdę zębatkę z offsetem do tej właśnie korby aby nieco poprawić linię łańcucha.
Motke Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 2 godziny temu, MiśTed napisał: Ale jestem ciekaw czy znajdę zębatkę z offsetem do tej właśnie korby aby nieco poprawić linię łańcucha. Ale offset w którą stronę? Do środka czy na zewnątrz? Jak do środka to dłuższe śruby + podkładki.
MiśTed Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2022 7 minut temu, Motke napisał: Ale offset w którą stronę? Do środka czy na zewnątrz? Jak do środka to dłuższe śruby + podkładki. Do środka. Wiem że dłuższe śruby plus podkładki to jest jakieś rozwiązanie. Jestem tylko ciekaw czy da się kupić taką zębatkę z offsetem aby nie trzeba było kombinować z podkładkami. Sporo już szukałem ale niestety nie udało mi się znaleźć.
Rekomendowane odpowiedzi