bombka Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) Cześć wszystkim, przedstawiam Wam mojego Huragana, jest w całości (po za lakierem) oryginalny, osprzęt zzr, made in poland, waga 10,6 kg, rok 1968. Rower dostałem od ojca który ma go od dzieciństwa,zachował się w stanie oryginalnym, wyremontowałem go i tak sobie jeżdżę na nim już prawie rok Tak wyglądał przed remontem A tak po remoncie Pozdrawiam Marcin Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez bombka 6
sajmon Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 Świetny rowerek sam mam nazwijmy to huragana.osorzet wymieniony na nowoczesny i zrobiona z niego tania przełajowa. Twój to fajny klasyk pozdrawiam
Tenshi Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 Łańcuch nie jest przypadkiem za długi? Rower śliczny, gdybym miał okazje kupić takowy na pewno bym to zrobił.
Zalas Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 Piękny rowerek Można prosić zbliżenie na tę wspaniałą przerzutkę? P.S. Co projektant miał na myśli puszczając w ten sposób pancerze od klamek?
Tenshi Opublikowano 19 Września 2017 Opublikowano 19 Września 2017 22 godziny temu, Zalas napisał: P.S. Co projektant miał na myśli puszczając w ten sposób pancerze od klamek? A jakbyś je inaczej puścił? To najłagodniejszy łuk, wpisz w google 'vintage road bike' i przejrzyj wyniki. To częsty zabieg przy klamkach hamulcowych.
Zalas Opublikowano 19 Września 2017 Opublikowano 19 Września 2017 3 godziny temu, Tenshi napisał: A jakbyś je inaczej puścił? To najłagodniejszy łuk, Ja bym tego inaczej nie puścił ponieważ projektant tych klamek chciał tak a nie inaczej... Nie do końca chyba zrozumiałeś mój żarcik...
bombka Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) Cytuj Można prosić zbliżenie na tę wspaniałą przerzutkę? Przepraszam że dopiero teraz, to jest filmik który nagrał serwis rowerowy który regulował mi tą przerzutkę https://www.facebook.com/130763846945995/videos/1258286670860368/ Edytowane 27 Stycznia 2018 przez bombka 1
Zalas Opublikowano 27 Stycznia 2018 Opublikowano 27 Stycznia 2018 @bombka Dzięki! To jest zaje....fajne Też chcę takie, ale ja bym to w gablotkę wstawił Na prawdę ciekawa konstrukcja, chciał bym to macnąć z bliska
Pietern Opublikowano 27 Stycznia 2018 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Piękny rower, kosztował na początku lat 70-tych około 3500 zł. I był obiektem mojego pożądania.
bombka Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zalas, a tam w gablotkę, w tamtym roku przejechałem na nim w sumie 1600 km, w tym planuje więcej, co do macania, zapraszam do Szczecina Pietern, nic straconego
Pietern Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 1 godzinę temu, bombka napisał: Pietern, nic straconego Pewnie, szczególnie kiedy patrzę na ten pięknie odnowiony egzemplarz.
bombka Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2018 22 minuty temu, firefoks napisał: Szkoda,że rama za duża... Zgadza się za duża, ale nie przeszkadza mi to, jeżdżę rekreacyjnie, nie ścigam się, także nie ma problemu.
Zalas Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 5 godzin temu, bombka napisał: Zalas, a tam w gablotkę, w tamtym roku przejechałem na nim w sumie 1600 km, w tym planuje więcej, co do macania, zapraszam do Szczecina Pietern, nic straconego Ale fajnie jest śmigać starym sprzętem. Może nie jeździ tak leciutko jak te nowe ale jadąc takim rowerem czuje się "to coś"... Szczecin. Bardzo ładne miasto Byłem tam na wakacjach w 2017r, mam tam paru znajomych i na pewno jeszcze kiedyś tam wpadnę ale wtedy pilnuj tego rowerka, żeby przypadkiem nie odjechał na drugą stronę Polski 1
H4RY Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Stare rowery mają "to coś" swoją "duszę" i własną historię, podobnie jak stare samochody Świetnie się prezentuje Twój Huragan po remoncie, kiedyś to robili solidny sprzęt na lata I nie jest nawet taki ciężki jak na ramę tej wielkości, mój Giant po modernizacji waży bez mała 11 kg przy wymiarach ramy 52/54, a tu proszę 1
bbc Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Kurcze, jest piekny. Zrobiles kawal dobrej roboty odnawiajac go. Ja tez uwazam, ze nie nadaje sie do gabloty a zeby cieszyl kolejnego rowerzyste i nawijal kolejne kilometry.Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka 1
bombka Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Dnia 29.01.2018 o 08:16, H4RY napisał: Stare rowery mają "to coś" swoją "duszę" i własną historię, podobnie jak stare samochody Świetnie się prezentuje Twój Huragan po remoncie, kiedyś to robili solidny sprzęt na lata I nie jest nawet taki ciężki jak na ramę tej wielkości, mój Giant po modernizacji waży bez mała 11 kg przy wymiarach ramy 52/54, a tu proszę Huragan został zrobiony z cieniowanych rur stalowych połączonych mosiężnymi mufami, do tego części takie jak, baranek, klamki, szczęki hamulcowe, przednie zębatki wraz z pająkiem, obręcze kół, pedały, zostały zrobione z aluminium, do tego odchudzona ośka suportu, stąd taka waga Jak ktoś ma ochotę to tu krótki opis osprzętu wraz z wagą http://download.bikeboard.pl/pdf/zzr_prl.pdf Edytowane 9 Lutego 2018 przez bombka 2
bombka Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Opublikowano 12 Maja 2018 Jako że chciałem zachować mojego Huragana w stanie oryginalnym, a zauważyłem że przednie zębatki zaczynają mieć dosyć, postanowiłem że przyszedł czas na zmiany, dzisiaj spotkały się dwie epoki, dwa rowery które dzieli 50 lat, mój staruszek Huragan z 1968 roku i nowy Huragan z 2018 roku, oba z tych samych zakładów rowerowych Jutro pierwsze kilometry na "młodym", ciekawy jestem różnic, a może nie będzie żadnych ? 3
bombka Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Opublikowano 12 Maja 2018 Pewnie tak, już sama ilość przełożeń zrobi swoje. Jednak najciekawszy może okazać się debiut w butach spd 😀
Pietern Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 Hehh, no nie wiem, ja nie wspominam tego dobrze.
bombka Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Opublikowano 12 Maja 2018 Coś czuję że moje wspomnienia będą podobne do twoich
bombka Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Opublikowano 13 Maja 2018 Pierwsze wrażenia z jazdy "młodym" : 1.Kierownica szersza niż w staruszku, inny profil "baranka", na początku nie pasowało mi to, po 10 km stwierdziłem że może być, a może nawet wygodniej 2.Lepsze tłumienie nierówności, nie wiem czy to zasługa ramy aluminiowej, czy może różnica między oponą a szytką. 3.Większa ilość przełożeń, teraz podjazdy czy walka z wiatrem ( a dzisiaj u nas wiało dość mocno), już nie są aż takie straszne, choć jak zawsze dają w kość. 4.System SPD, hmm, tutaj tak naprawdę nie wiem czy warto było amatorowi wydać sporo kasy, tak naprawdę jazda w noskach jest bardzo podobna, nie odczułem na razie jakiś szczególnych korzyści, może czas i kilometry sprawią że odkryję w nich coś szczególnego......, aha i udało mi się przeżyć w całości mój debiut Ogólnie wrażenia jak najbardziej na plus, pozostały jeszcze kwestie dopasowania wszystkiego, ale to już szczegóły. Staruszek zostanie wypolerowany i razem będziemy pokonywać "niedzielne" przejażdżki, a młody będzie od "czarnej" roboty
Rekomendowane odpowiedzi