bartekdrozd200 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 posiadam kasetę 9 rzędową 11-42 zęby z przodu posiadam korbę 3 rzędową 43 32 22 zębów i szukam jaka przerzutka będzie pasować do tego zestawu dodam że rower to rockreder 540 i pytanie bo jeżeli jest przerzutka na 9 rzędów to wtedy jest na 36 zębów a żeby była na 42 zębów to wtedy jest opisana na 10 rzędów i którą wybrać żeby działało czy ta 10 rzędowa będzie pasowała do tej 9 rzędowej czy nie kaseta tylna MICROSHIFT KASETA MTB 9-rzędowa 11x42 kaseta przednia Mechanizm korbowy MTB Decathlon trzyrzędowy 7-8-9 biegowy Koronki 42/32/22. Korby 175 mm. Waga 1 kg.
Maksiu79 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Żadna przerzutka tylna nie obsłuży takiego zestawu, bo tutaj potrzebujesz pojemności 52 a z tego co się orientuję żadna z dostępnych na rynku takiej nie ma.
bartekdrozd200 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Bo miałem ogrinalną przerzutkę od rockridera 540 ale dzisiaj podczas jazdy wpadł patyk i wykrzyił ją ale niestety nie mma jak zobaczyć co to za model był i nie mogę znałeś na internecie a ona jakimś cudem dawała radę wszystko zmienić jestem w tym zielony i dla tego szukam rozwiązania bo tak jak pisałem wymieniłem przednia i tylna kasetę ale podczas dzisiejszej każdy zgięło mi przerzutkę i szukam nowej 1 godzinę temu, Maksiu79 napisał: Żadna przerzutka tylna nie obsłuży takiego zestawu, bo tutaj potrzebujesz pojemności 52 a z tego co się orientuję żadna z dostępnych na rynku takiej nie ma. Przerzutka tylna Shimano RD M2000 SGS (długi) 9 rz. Wydaje mi się że coś takiego było u mnie wiem że nie zgadza się ilość zębów ale może ktoś wie o czymś podobnym co by mogło zadziałać nie musi mi schodzić na najcięższe zębatkę z tyłu ważniejsze są dla mnie te najlżejsze do podjazdów pod górkę
Maksiu79 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 13 godzin temu, bartekdrozd200 napisał: Bo miałem ogrinalną przerzutkę od rockridera 540 Ale kaseta 11-42 chyba nie była fabrycznie założona tylko ją na taką zmieniłeś? 13 godzin temu, bartekdrozd200 napisał: RD M2000 SGS Ta przerzutka zgodnie ze specyfikacją ma max koronkę 36 i pojemność 45. Jeśli działała Ci na takim zestawie jak pisałeś to ok ale teoretycznie się do niego nie nadaje jak i żadna inna. Tak w ogóle to zrozumiałem, że chcesz taki zestaw dopiero złożyć stąd mój poprzedni post.
bartekdrozd200 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Kaseta ta 11 42 jest nowa nie jest to oryginalna od tego roweru no działała ale rowaliłem napinacz i szukam nowego no nw czy wina leżała w tym że nie był dobry i go wykręciło aż tak bo najechałem na patyk i wkręcił się i rozwaliło cała 18 godzin temu, vdcmike napisał: A masz zwłoki tej poległej? Tylko takie zd mam
vdcmike Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 (edytowane) Zdecydowanie przez niedopasowanie przerzutki do napędu. Nie ma możliwości obsłużenia takiej kasety z przodem 3x. Do 2x9 już by się dało ogarnąć to przerzutką sunrace rd-m97 lub 91. Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez vdcmike
mikolajekm Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Kolego, ale tak ogólnie poza tematem jesteś zadowolony z tego ROCKRIDERA 540? Rozumiem, że masz wersję V2? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi