Tina Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Jestem właścicielem od kilku lat roweru szosowego BMC Granfondo GF02. Z racji na zmianę miejsca zamieszkania chciałbym założyć w miejsce opon szosowych 700x25c, opony pozwalające mi na bezpieczną jazdę także w niezbyt trudnym terenie. Proszę o poradę w tej kwestii. Pozdrawiam
Nemrod Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Pytanie jak szerokie opony Ci tam wejdą.
Tina Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Nie wiem czy kierować się miejscem między widelcem czy między szczękami hamulca ?Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Nemrod Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Tam gdzie jest go mniej he,he. Ale skoro masz hamulce szczękowe to pewnie 28-30c to raczej będzie max. Ogólnie Vittoria Zaffiro pro poprzedniej generacji całkiem dobrze dawała sobie rade poza asfaltem. Na nim niestety najszybsza za to nie była. https://allegro.pl/oferta/opona-rowerowa-vittoria-zaffiro-eco-700x28-zwijana-10483957900
Tina Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Dziękuję za poradę i pomoc.Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych oraz mokrego poniedziałku. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Tina Opublikowano 9 Maja 2022 Autor Opublikowano 9 Maja 2022 Cześć. Myślałem że się wykpię po taniości i do szosy założę opony gravelowe. Okazało się że mieszczą się max.28mm i to slicki. Zatem rozglądam się za wygodnym gravelem a szosę może sprzedam. W grę wchodzi Merida Silex 400 w rozmiarze XL (rama aluminium, widelec karbon), albo Boardman ADV 9.0 (cały karbon). Oczywiście żadnego z nich nie można kupić. Zrobiłem próbną jazdę na Meridzie ale w rozmiarze L i szczerze mówiąc było super mimo trochę za małej ramy. Jednak wygoda pierwsza klasa. Czułem się jak na moim BMC który też ma b.wygodną ramę. Jednak z racji na lepszą amortyzację karbonu, zdecydowałem się na wspomnianego Boardmana. Jego osprzęt jest też z trochę wyższej półki. Mam nadzieję że jeszcze tego roku uda mi się pochwalić nowym nabytkiem. Myślę że gravel jest dla mnie bardziej uniwersalnym wyborem. Pozdrawiam
Krzysiek744 Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 Trzymam kciuki za dostępność w takim razie 😀
Rekomendowane odpowiedzi