Misterrajt Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Mam author zenitha, składanego z różnych części przez sklep rowerowy, napęd 3X8. Wymieniłem mu ostatnio suport 118 mm (taki sklep zamontował) na 122,5 (taką podpowiedź dostałem na forum) Ciekawi mnie 1 sprawa. Ogólnie biegi chodzą płynnie. Mam tylko zarzuty do przełożenia 3x8. I ze starym supportem i obecnie mam wrażenie że kręcąc korbą czuję w pedałach każde ogniwo łańcucha przebiegającego po korbie. Oczywiście nie jest to aż tak denerwujące, ale akurat te przełożenie zawsze tak ma. No i pytania . Czy we wszystkich rowerach najszybsze przełożenie, jest trochę bardziej wyczuwalne podczas pedałowania ? Czy może jednak moja linia łańcucha jest obsługiwana przez suport długości pomiędzy 118 a 122 mm ?
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Godzinę temu, Misterrajt napisał: Czy może jednak moja linia łańcucha jest obsługiwana przez suport długości pomiędzy 118 a 122 mm ? suport kupujesz taki jaki jest przewidziany do twojej korby i tyle w tym temacie
Rekomendowane odpowiedzi