danielko Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Dzień dobry, Remontuję stary rower. Przekładka kierownicy, widelca, sztycy, suportu, obręczy, zamiana kół na takie z zaciskaczem. Został temat przerzutek. Podjechałem z tym do serwisanta, który jednak stwierdził, że ze względu na budowę mojej ramy samozamykacz z tyłu odpada. Zostaje piasta na nakrętki lub inne koła. Wszystko przez to, że wg serwisanta nie da się jeśli hak nie jest pionowo. Czy widzicie inne rozwiązanie? Poniże sposób w jaki wygląda moje mocowanie z tyłu.
Rozwiązanie szymkab Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Rozwiązanie Opublikowano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Mam podobny rower i oryginalny samozamykacz z tyłu, a przerzutki na ramie. Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez szymkab
danielko Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, szymkab napisał: Mam podobny rower i oryginalny samozamykacz z tyłu, a przerzutki na ramie. Możesz pokazać z drugiej strony? Zakładam ze zamykacz cały "metalowy" czyli jest nadzieja chodzi mi o sposób montażu przerzutki
Fenthin Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Szybkozamykacz to żaden problem. Co do przerzutki to albo jakieś badziewie z własnym hakiem, albo potrzebujesz tzw. haka do ram stalowych. I wtedy montujesz co Ci się zamarzy.
Rekomendowane odpowiedzi