Limono Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Dzień dobry Mam problem bo w w tylnim trujkącie dokladnie gdzieś ponad mocowaniem tylniego hamulca (ale napewno nie w rurze podsiodlowej) coś brzęczy. Wystarczy że upuszczę rower z 5 centymetrów albo wyjadę na krawężnik i to słyszę. Dzwiek pojawia sie tagże kiedy będę obracał rower w powietrzu. Jest to dzwiek jak by jakiś metalowe element poprostu przetaczal się wewnątrz ramy. Nie wiem jak to naprawić. Jakieś pomysły co można było by z tym zrobić (rower niedawno kupiłem)? Rower: B twin triban 520.
raven Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 no nie mogę, trójkąt przez U? proszę Cię ... pewnie jakiś wiór po wierceniu otworów albo coś, nie przejmuj się nie wiem jak tam są rurki robione, ale może wypadnie jak wyciągniesz sztycę?
Limono Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2022 10 godzin temu, raven napisał: no nie mogę, trójkąt przez U? proszę Cię ... Staram się ale no mam z tym problemy. Po wyciagnieciu sztycy nie da sie tego w żaden sposób wytrzepać. Sa za małe otwory w górnych rurkach trójkąta. Wiem że nic to nie szkodzi rowerowi ale jest to niezwykle upierdliwe kiedy rower cicho chodzi, ale co każda nierówność ci coś dzwoni w rowerze.
raven Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 no to niestety nic z tym nie zrobisz szkoda, że to nie stal, bo można by magnesem popróbować
Limono Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Próbowałem magnesem licząc że to jakaś nakrętka czy coś ale niestety się nie udało. Myślę nad wstrzeleniem pianki do ramy. Myślicie, że może zadziałać?
raven Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 w sumie czemu nie, ale waga roweru wzrośnie
Limono Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Nieznacznie a rowerki i tak będę przerabiał na sakwy więc te 200 gram mnie nie zbawi. Jak on i tak już waży 11,1kg. Do zamknięcia.
saphrii Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 3 opcje: 1. Reklamacja 2. Spróbuj odkurzaczem wyssać przez rurę podsiodłową (bo jak dobrze odczytałem są tam otwory do rurek tylnego trójkąta). Też miałem jakiś wiór poprodukcyjny i to zdało egzamin. 3. Zamiast pianki lepiej wlać odrobinę jakiegoś lepiszcza - klej, uszczelniacz, rzadki silikon - jak to ciało obce w to wpadnie, problem powinien zniknąć, jak lepiszcze zwiąże.
Rekomendowane odpowiedzi