Skocz do zawartości

[3000-5000] Pierwszy Gravel

Sobota1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chcem sobie kupic pierwszego gravela, i bede go używał do dojazdów do szkoly ale i dłuższych sobotnich wycieczek. Zależy mi na wygodzie, nie chcem jakiejś super aerodynamicznej pozycji w której będę się niekomfortowo czuł, też na wszelkich mocowaniach na ramie na bidony, błotniki itp. Na widelcu nie potrzebuje bo nie będę uprawiał bikepackingu ale najzwyczajniej w świecie dużo pije i potrzebuje dużo miejsca na to picie :). Najlepiej żeby rower był nowy, nie jestem jakos przekonany do używek. Zależy mi tez na wadze roweru i przełożeniach, żeby nie było 1x tylko 2 lub 3 blaty. W tej cenie to też najlepiej żeby była już shimano sora. Mój wzrost to 168cm i ważę 65kg. Jeśli są potrzebne jakies inne wymiary mogę podać. Z góry dzięki za propozycje. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W tej cenie pewnie dobrym wyborem będzie Romet Aspre 1. Ma niestety Claris, ale 2 blaty z przodu, tarczowe hamulce. Rozmiar najmniejszy to 52, więc koniecznie trzeba przymierzyć, bo może być za duży.

Jak uda się gdzieś znalaźć, to warto kupić Giant Revolt 2 z 2021. Kosztował chyba poniżej 5k zł.