Mrgargamel Opublikowano 28 Marca 2022 Opublikowano 28 Marca 2022 Witam posiadam powyższy rower i chciałbym go zmienić bardziej na mtb ale kompletnie się na tym nie znam Czy da radę zmienić w nim tylko obręcze i opony? Problem polega też na tym że tylna rama prowadząca do koła u góry jest bardzo wąska Poradźcie coś bo nie chcę specjalnie kupować nowego roweru żeby śmigać po lesie
mlgi Opublikowano 29 Marca 2022 Opublikowano 29 Marca 2022 Witam posiadam powyższy rower i chciałbym go zmienić bardziej na mtb ale kompletnie się na tym nie znam Czy da radę zmienić w nim tylko obręcze i opony? Problem polega też na tym że tylna rama prowadząca do koła u góry jest bardzo wąska Poradźcie coś bo nie chcę specjalnie kupować nowego roweru żeby śmigać po lesie Robiłem tak z Orkanem 4 z 2016 r.Maksymalna opona jaka wchodzi w tę ramę to Smart Sam 47-622. Jednak, żeby ją zmieścić musiałbyś usunąć przednią przerzutkę i wsadzić zębatkę narrow wide. Ewentualnie wymienić przerzutkę, żeby zrobić miejsce na oponę.To jednak nadal nie będzie MTB.Ja w swoim wymieniłem amor na powietrzny Raidon ze skokiem 80mm. Jazda była przyjemna, ale ta opona mimo wszystko jest za wąska na piach.Ostatecznie z Orkana zrobiłem znowu cross i złożyłem MTB na ramie Cube'a i wspomnianym Raidonie ze zwiększonym skokiem do 100mm.Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi