Skocz do zawartości

Romet Orkan 5 2017 zmiana na mtb

Mrgargamel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam powyższy rower i chciałbym go zmienić bardziej na mtb ale kompletnie się na tym nie znam 

Czy da radę zmienić w nim tylko obręcze i opony? Problem polega też na tym że tylna rama prowadząca do koła u góry jest bardzo wąska 

Poradźcie coś bo nie chcę specjalnie kupować nowego roweru żeby śmigać po lesie 

Opublikowano
Witam posiadam powyższy rower i chciałbym go zmienić bardziej na mtb ale kompletnie się na tym nie znam 
Czy da radę zmienić w nim tylko obręcze i opony? Problem polega też na tym że tylna rama prowadząca do koła u góry jest bardzo wąska 
Poradźcie coś bo nie chcę specjalnie kupować nowego roweru żeby śmigać po lesie 
Robiłem tak z Orkanem 4 z 2016 r.
Maksymalna opona jaka wchodzi w tę ramę to Smart Sam 47-622. Jednak, żeby ją zmieścić musiałbyś usunąć przednią przerzutkę i wsadzić zębatkę narrow wide. Ewentualnie wymienić przerzutkę, żeby zrobić miejsce na oponę.
To jednak nadal nie będzie MTB.
Ja w swoim wymieniłem amor na powietrzny Raidon ze skokiem 80mm. Jazda była przyjemna, ale ta opona mimo wszystko jest za wąska na piach.
Ostatecznie z Orkana zrobiłem znowu cross i złożyłem MTB na ramie Cube'a i wspomnianym Raidonie ze zwiększonym skokiem do 100mm.

Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to! 1