quesh Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam czy do hamulców(M396) wejdą klocki z radiatorami? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) Widziałem kiedyś taki wynalazek ale jeśli planujesz wsadzić tam klocki przeznaczone do innego modelu niż posiadasz to taka próba nie ma szans powodzenia. Chyba, że chodzi Ci o coś takiego. http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-brakco-shimano-deore-z-radiatorem-i5477201474.html To nawet ciekawa opcja, bo radiator nie jest zintegrowany z klockiem wiec sam radiator to jednorazowy zakup. Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
Eisteufel Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Dnia 13.08.2017 o 15:19, PrzeLuka napisał: Widziałem kiedyś taki wynalazek ale jeśli planujesz wsadzić tam klocki przeznaczone do innego modelu niż posiadasz to taka próba nie ma szans powodzenia. Chyba, że chodzi Ci o coś takiego. http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-brakco-shimano-deore-z-radiatorem-i5477201474.html To nawet ciekawa opcja, bo radiator nie jest zintegrowany z klockiem wiec sam radiator to jednorazowy zakup. Wg mnie nie wciśniesz tej podstawki radiatora w korpus hamulca. Mam te hamulce i jestem na 90% że to niewykonalne. Klocki wsadzasz tam od dołu, a tutaj masz wielki radiator czyli odpada. Od góry masz szczelnine około 1cm na 2.5cm czyli też nie wejdzie Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 No tak zapominałem o tej wąskiej szczelinie... moje przeoczanie. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Dnia 15.08.2017 o 08:54, PrzeLuka napisał: No tak zapominałem o tej wąskiej szczelinie... moje przeoczanie. Jakby to zwymiarować, odpowiednio zeszlifować mocowanie tego radiatora to może by weszło... Ale będzie to rzeźba i działać może tak sobie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi