nexiu Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam, mam pytanie. Chcę kupić synowi tani rower. Pytając się go odpowiedział, że podoba mu się INDIANA X-ROCK 3.6 za 1600 zł. Dlatego moje pytanie brzmi czy jest dobry i czy się opłaca go kupić?
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Waga 17 kg w tak małym rowerze zwłaszcza dla młodego chłopaka to bardzo dużo. Napęd z tego co widzę to totalne minimum Rower nie jest wg mnie warty nawet tego 1200 zł (bo tyle rynkowo stoi) Dodatkowo oferują go elektromarkety więc tym bardziej byłbym ostrożny. Za kwotę o jakiej piszesz spokojnie kupisz młodemu fajny markowy rower. Sprawdź ofertę chociażby Krossa.
nonz Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Kross Hexagon x2 lub r2 taniej i pewniej. Każda duża marka ma w swojej ofercie rowery z tej półki.
Pietern Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Warto pogadać z synem, że nie wszystko złoto, co się świeci. Supermarketowe twory roweropodobne często są efekciarsko podane, kolorystyka, alufelgi, tylna przerzutka, a liczy się tak naprawdę (w miarę równa) całość.
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 17kg to bardzo dużo - syn się tylko umęczy i szybko zniechęci do jazdy. Ja swego czasu jeździłam rowerem marki Kronan, który ważył 23kg i rozpędzał się jak czołg. Jazda nie była dla mnie radością, a mordęgą - wszystko zmieniło się po zmianie roweru na ważący 14,5kg, a obecnie jeżdżę na 10,5kg rowerze i kiedy tylko mogę, wsiadam na niego. Kup synowi najlżejszy rower, jaki tylko możesz. Powiedz jeszcze jaki syn ma wzrost.
nexiu Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi a i mój syn ma 170 cm. https://www.centrumrowerowe.pl/rowery/gorskie-mtb/26-cali/p,rower-hexagon-x4-czarno-czerwono-pomaranczowy-mat-xl-23-kross,631801.html?skad=ceneo#76141662 znalazłem coś takiego. Synowi się podoba, może być? Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez nexiu dodatkowe info
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 W podobnej kwocie masz Rockridera 520 z Decathlonu na 8-rzędowej kasecie i osprzęcie Sram. https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-520-275-id_8351007.html
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 4 minuty temu, Sziva napisał: W podobnej kwocie masz Rockridera 520 z Decathlonu na 8-rzędowej kasecie i osprzęcie Sram. https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-520-275-id_8351007.html Nie chciałem polecać bo wyjdzie że jestem jakimś Decathlonowym agentem Sam kupiłem ten rower. głównie z uwagi na kasetę zamiast wolnobiegu i wygodną dla mnie geometrię ramy. Nie jest to cud techniki. Ale jakość jest więcej niż adekwatna do ceny. Hamulce bardzo fajne. Tylna przerzutka działa świetnie. Przednia słabo, ale da się ustawić a w razie czego nowa ze średniej półki to koszt ok 8 dyszek. Bardzo szybko zużywają się opony. Po pokonaniu 300 km na tym rowerze mogę go śmiało polecić (ważę 115kg więc testowany w ciężkich warunkach) Na plus przemawiają też raty 10x0% i dobry serwis (miałem problem z tylnym kołem i serwis załatwił to w ciągu jednego dnia (niedzieli na dodatek). Wagowo w rozmiarze dla młodego chłopaka powinno być w okolicach 14-14,5 kg. Jeśli nie proponowany wcześniej Kross to Rockrider będzie fajnym wyborem.
Solnik Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) Ja z kolei polecam rozejrzeć się za używanymi rowerami. Za 1600 można mieć rower z hamulcami hydraulicznymi, amorem o skoku 100mm, wadze mniej niż 14kg, osprzęcie i manetkach klasy ~Alivio. Jeśli ma to być rower do jazdy rekreacyjnej (chociażby po osiedlu, do szkoły itp.) to poszukałbym czegoś o szczękowych hamulcach, przyzwoitym osprzętem klasy Acera, ze sztywnym widelcem i dobrze zrobioną ramą alu, wyjdzie na pewno taniej. PS: W temacie jest napisane NOWY rower, ale nie wiem czy nowy w sensie prosto ze sklepu czy nowy, bo ze starego już wyrósł. Kupowanie z OLX to nie jest zła sprawa, dzwonisz, umawiasz się, przyjeżdżasz z synem i ustalacie Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez Solnik
hanus Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Jeszcze możecie popatrzeć ma lazaro i kands. Bardzo przyzwoite rowery w dobrych cenach ;-)
Administrator SzajBajk Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Administrator Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Dnia 14.08.2017 o 14:32, zibi_j1 napisał: Nie chciałem polecać bo wyjdzie że jestem jakimś Decathlonowym agentem Ludziska, piszcie śmiało o swoich rowerach. Marketing szeptany staramy się wyłapywać, ale zawsze recenzje z pierwszej ręki są najcenniejsze 1 1
Rekomendowane odpowiedzi