Skocz do zawartości

Zakup szosy od Rometa a pewne wątpliwości [Huragan 3]

carrygun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Zakładam ten temat bardziej jako pole do wyrażenia opinii o marce, jeśli ktoś ma/miał kontakt z szosami Rometa w ostatnich latach.

Sytuacja na rynku jest jaka jest. Na rower nie chciałbym wydawać więcej niż 3500 złotych. Czy w tej cenie znajdę cokolwiek nowego lepszego niż Huragan 3 z 2021 roku? Pełna Sora zachęca. Moje wątpliwości budzi jednak sama marka i trwałość jej produktów. 

Czy rozmiar 56, czyli max z tego modelu, będzie ok na wzrost 187 cm? Przymierzałem się do niego i wydawał się wygodny, acz dość mały, choć może to być tylko wrażenie bo sprzedawca mówił że jest ok (ale wiadomo, że on chce sprzedać produkt :D).

Z góry dzięki za pomoc. 

Opublikowano

Cześć,

Nie wiem jak jakość, bo nigdy nie jeździłem Rometem, ale co do rozmiaru, to 56 według mnie będzie za mały. Jeździłem kiedyś testowo Huraganem 4 w tym rozmiarze i przy wzroście 176cm i długości nogi 81cm, rozmiar 56 był tylko trochę za duży dla mnie. Myślę, ze 54 byłby lepszy, ale niestety jest problem z możliwością dopasowania się do rozmiaru, bo w sklepach stacjonarnych nie ma pełnej rozmiarówki, raczej pojedyncze modele.

Co do cen to fakt jest trudno, kiedyś za 3400 można było kupić Huragana 4 z pełną Tiagrą, a teraz taki rower kosztuje ok 1000 zł więcej.

Pozdrawiam

• Lubię to! 1