kendi100 Opublikowano 17 Marca 2022 Opublikowano 17 Marca 2022 Cześć, Mam problem z przeskakiwaniem łańcucha na dużym obciążeniu z tym że mam wrażenie że staje się to na korbie. Napęd Sora 3x9, wymieniłem łańcuch. Prośba o poradę który element jest według Was do wymiany korba / kaseta a może problem wynika z czegoś innego ? Dzięki za pomoc.
raven Opublikowano 17 Marca 2022 Opublikowano 17 Marca 2022 (edytowane) jeśli nowy łańcuch przeskakuje tzn., że napęd już za bardzo zurzyty dodam tylko, że korba wysiada na końcu .... Edytowane 17 Marca 2022 przez raven
kendi100 Opublikowano 17 Marca 2022 Autor Opublikowano 17 Marca 2022 ok dzięki. A możesz podpowiedzieć czy któryś z elementów nadaje jeszcze się do użytkowanie chodzi mi o korbę / kasetę. Dzięki
raven Opublikowano 17 Marca 2022 Opublikowano 17 Marca 2022 (edytowane) no oko ciężko stwierdzić, po prostu zmień kasetę, a jak dalej będzie przeskakiwać, to będzie trzabe zmienić zębatkę/tki z przodu jak nie obejdzie się bez pełnej wymiany, to polecam jazdę na "3 łańcuchy" mając nowy napęd jeździsz powiedzmy 1000km (to sprawa indywidualna) na łańcuchu, potem zmieniasz na nowy i po 1000km znów na nowy po kolejnym 1000km patrzysz który z 3 łańcuchów jest najkótszy i go zakładasz, itd., itd., aż wykończysz wszystko Edytowane 17 Marca 2022 przez raven
Rekomendowane odpowiedzi