Skocz do zawartości

Tanie i względnie dobre opony 26"x2,25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Jestem zmuszony wymienić opony w swoim rowerze "MTB" Romet Rambler 6.0. Jakie są względnie dobre i TANIE opony 26" x 2,25?

Zależy mi na komplecie, który sprawdzi się na amatorskich 20-40km przejazdach w każdym terenie, również po nierównych i kamienistych leśnych ścieżkach. Dobrze by było, gdybym nie musiał się bać o życie w deszczu oraz przy prędkościach powyżej 30-40km/h.

Od nowości (rower komunijny, czyli dobre 6/7 lat, bieżnik dosłownie nie istnieje, a opona zaczyna pękać 😆) założone były Schwalbe Racing Ralph Perf. 26x2,25. Teoretycznie mógłbym dokupić identyczne, ale są dla mnie za drogie i komplet takich będzie kosztować połowę wartości całego roweru... Nie chcę już w niego zbytnio inwestować, bo po 1. jest już na mnie za mały, po 2. słabo u mnie z kasą, po 3. cały jest już po kilku latach mocno skatowany i niezbyt się to opłaca. Szukam czegoś naprawdę na przetrzymanie sezonu albo dwóch, rower chciałbym za rok albo dwa sprzedać i zainwestować w coś większego i porządniejszego. Dzięki!