recon19J20 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Mam problem z bólem, od początku sezonu przejechałem jakieś 2000km i nie było problemu aż raz wracając z wycieczki poczułem przeszywający ból w prawej części (stronie) kości kulszowej. Było to z miesiąc temu, zrobiłem sobie przerwę blisko 2 tygodnie ale niestety ból ciągle występuje z prawej stronie raz kość kulszowa raz łonowa część z prawej strony, przeszywający ból. Byłem w sklepie zmierzyć rozstaw kości by zmienić siodło, byłem w dwóch sklepach w jednym wyszło mi by kupić siodełko 140 w drugim wyszło mi 149 więc 150/160. Jako że mam siodełko 140 to kupiłem żelowe 160. Niestety ból wciąż występuje. Może miał ktoś podobny z tak przeszywającym bólem, jakieś rady ? Nie mogę jeździć rowerem a to mnie dobija
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Jeśli to tak długo trwa, to musiało dojść do kontuzji. Idź do lekarza, bo może cały czas uciskasz jakiś nerw albo sobie coś naderwałeś i potrzebna Ci rehabilitacja. Mnie tak w zeszłym roku mięśnie prawego barku rwały, gdy siedziałam na rowerze. Lekarz zlecił kilka godzin rehabilitacji (masaż plus ćwiczenia) i 10 godzin prądów na rozluźnienie mięśni. Do tego dostałam zestaw prostych ćwiczeń, które mam wykonywać w robocie, gdy siedzę przed komputerem i podziałało.
jermak Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam z tego co opisujesz moze to byc rwa kulszowa ja obecnie trzeci tydzien z tym walcze bol nie do ogarniecia Rower nie ma z tym nic wspolnego ja nawet lepiej sie czuje jadac niz idac bo chodzic nie moge Prawdopodobnie cos dzwignales lub jakis gwaltowny ruch a wstrzas na rowerze to uwydatnil Ja robilem rezonans I mam rozpieprzone kregi ledzwiowe W wiekszosci pomaga rechabilitacja Polecam najpierw isc do lekarza niech okresli co I jak Tabletki nie zalatwia sprawy Po sobie wiem ze trzeba reagowac szybko ja spapralem sprawe Powodzenia bedzie dobrze Milego dnia
Rekomendowane odpowiedzi